ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΣΙΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΕΡΓΗ

«Ήδη με χθεσινή μας ανακοίνωση, και για καθαρά προληπτικούς λόγους, ζητήσαμε από τους κατοίκους της Αρναίας να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης για πόση λόγω της διαπίστωσης σωρευμένων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στον οικισμό της Αρναίας» αναφέρει με ανάρτησή του ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος και συνεχίζοντας τόνισε τα εξής:

«Σήμερα το πρωί το αρμόδιο όργανο για την ανάλυση των νερών (ΚΕΠΑΜΑΧ) έλαβε ικανά δείγματα από διάφορα σημεία υδροληψίας όπως και από την δεξαμενή του οικισμού προκειμένου να γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για κάθε πιθανό μικρόβιο ή βακτήριο , παρά την κανονική και σταθερή χλωρίωση του νερού και μάλιστα με καινούργιο χλωριωτή.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται αύριο το μεσημέρι ενώ πλήρη εικόνα για την μικροβιολογική κατάσταση του νερού θα έχουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας καθώς από τη δημοτική αρχή ζητήθηκε να εξεταστούν πολλαπλοί δείκτες για τους οποίους απαιτείται συγκεκριμένος χρόνος εντοπισμού τους. Ως εκ τούτου η σύσταση για την μη χρήση του νερού προς πόσιν παραμένει ενεργή και για τις επόμενες ημέρες.

Με νέες ανακοινώσεις μας θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των αναλύσεων.»

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 18/10/2021]