ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ 10 ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Το κόστος ύψους €155.000 επωμίζεται η Ελληνικός Χρυσός στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Η Ελληνικός Χρυσός, συνεπής στη δέσμευσή της για συστηματική και ουσιαστική υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αριστοτέλη, από τα τέλη της περασμένης χρονιάς είχε ανακοινώσει την χρηματοδότηση απαραίτητων εργασιών επισκευής σχολικών κτηρίων στην περιοχή.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πλήρης αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Στρατονίκης. Εν τω μεταξύ ο Δήμος και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή έχουν ξεκινήσει τη συντήρηση και αποκατάσταση στον εσωτερικό χώρο του σχολικού συγκροτήματος του ΓΕΛ Αρναίας. Θα ακολουθήσει η συντήρηση και της εξωτερικής τοιχοποιίας όλου του κτηρίου. Και βέβαια μην παραλείψουμε τις εργασίες στο εσωτερικό του Δημοτικού Σχολείου και τα προκατασκευασμενα σχολικά κτήρια στο Παλαιοχώρι!

Να θυμίσουμε πως όλα τα ανωτέρω εντάσσονται σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα βελτίωσης των σχολικών υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 155.000 ευρώ, που υλοποιείται σταδιακά από τον Δήμο Αριστοτέλη. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται καλύπτουν άμεσες ανάγκες 10 συνολικά σχολείων στην περιοχή του Δήμου που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: συντήρηση τοιχοποιίας, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση υποστυλωμάτων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα επισκευαστούν και οι στέγες σχολικών αιθουσών που έχουν υποστεί σοβαρές φθορές.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, οι μαθητές στο Στρατώνι, το Παλαιοχώρι, τη Στρατονίκη και την Αρναία θα έχουν στη διάθεσή τους ανανεωμένες και πιο ασφαλείς σχολικές εγκαταστάσεις ώστε να εστιάζουν απρόσκοπτα στην εκπαιδευτική διαδικασία και την μάθηση.

Η Ελληνικός Χρυσός παραμένει σταθερή αρωγός της τοπικής κοινωνίας, ως ενεργό μέλος που συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή. Από το 2012 μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει υλοποιήσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα €22 εκ. ευρώ σε πρωτοβουλίες & δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον τουρισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία, την κοινωνική και περιβαλλοντική μέριμνα στην ΒΑ Χαλκιδική.