ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ.ΑΜΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά Γιώργο στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δασικών χαρτών στη Χαλκιδική.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πάνας ανέφερε , ότι υπάρχει έντονη ανησυχία στους πολίτες της Χαλκιδικής για τα σφάλματα και τις ασάφειες που υπάρχουν στους αναμορφωμένους δασικούς χάρτες, αλλά και στις μελέτες που στηρίχθηκαν σε παλιά νομοθεσία και ζήτησε να αποκατασταθούν οι αδικίες για τους Χαλκιδικιώτες και να βρεθεί λύση για το δασικό χαρακτήρα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Υφυπουργό για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Υπουργείου στα σχετικά ζητήματα που του έθεσε. Ο κ. Αμυράς μάλιστα ανέφερε, πως με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρατείνεται από τη λήξη της, για 6 μήνες, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών, η ανάρτηση των οποίων υλοποιείται εντός του 2021.Επίσης, καθορίζεται ο χρόνος διενέργειας των διορθώσεων που εμπίπτουν σε κατηγορία πρόδηλου σφάλματος, εντός της οριζόμενης προθεσμίας.

Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε στο Βουλευτή, πως το Υπουργείο θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού για να διευκολυνθεί η διαδικασία των αντιρρήσεων, ενώ επεσήμανε, πως θα γίνουν προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ομαλή επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από τους δασικούς χάρτες.

Ο κ. Πάνας δήλωσε: «Στη συνάντηση έθεσα στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος τα προβλήματα των δασικών χαρτών που απασχολούν τους Χαλκιδικιώτες. Η συζήτησή  μας ήταν εποικοδομητική και με γνώμονα την οριστική επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν, θα εξακολουθήσω να συνεισφέρω στις συνολικές προσπάθειες».

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 26/5/2021]