ΜΠΑΡΑΖ ΕΞΑΓΟΡΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Οι κινεζικές εταιρείες χρυσού συνεχίζουν επιθετικά εξαγορές εταιρειών εξόρυξης του πολύτιμου μετάλλου.

Οι μέχρι τώρα εξαγορές που έχουν λάβει χώρα είναι της Continental Gold Inc. έναντι 1,3 δις. δολαρίων στις αρχές Μαρτίου από την Zijin Mining Group Co.

Το περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, το Buriticá Project, είναι το πιο προηγμένο ορυχείο εξόρυξης χρυσού στην Κολομβία. Το Buriticá είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα χρυσού υψηλής ποιότητας στον κόσμο, με την παραγωγή να προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2020. Τα αποθέματα εκτιμάται ότι είναι 3,7 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού.

Η TMAC Resources εξαγοράστηκε από την Shandong Gold Mining, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χρυσού της Κίνας, έναντι 230 εκατομμυρίων δολαρίων. Η TMAC’s Hope Bay Property είναι μια περιοχή χρυσού υψηλής ποιότητας με καθιερωμένους με αποθέματα περίπου 5,17 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού. Ωστόσο, η καναδική κυβέρνηση εξετάζει επί του παρόντος την εξαγορά, καθώς η Shandong Gold Mining Co. Ltd. είναι μια κινεζική κρατική επιχείρηση.

Η Guyana Goldfields εξαγοράστηκε από την Zijin Mining Group έναντι 323 εκατ. δολαρίων στις 12 Ιουνίου. Η Zijin κέρδισε τον πόλεμο υποβολής προσφορών καθώς αποτίμησε την εταιρεία 35% υψηλότερα από την προηγουμένως αποδεκτή προσφορά της Silvercorp Metals. Η Guyana Goldfields είναι παραγωγός χρυσού μεσαίου επιπέδου που επικεντρώνεται κυρίως στην εξερεύνηση, ανάπτυξη και λειτουργία ορυχείων χρυσού στη Γουιάνα της Νότιας Αμερικής. Η καθοδήγηση παραγωγής του για το 2019 ήταν μεταξύ 145.000 – 160.000 ουγγιών χρυσού.

Η Cardinal Resources εξαγοράστηκε από την Shandong Gold Mining έναντι 300 εκατ. δολαρίων στις 18 Ιουνίου. Η Cardinals Namdini Project έχει ένα αποδεδειγμένο και πιθανό απόθεμα μεταλλεύματος 5,1 χιλιάδων μετρικών τόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα είναι ήδη ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο.

Το πρόσφατο μπαράζ εξαγορών από τις κινεζικές εταιρείες θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στην αγορά ότι η χώρα θα χρησιμοποιεί στρατηγικά το πολύτιμο μέταλλο στο μέλλον αναφορικά με το ότι είναι ένα αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο.

Ο Guo Shuqing, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Τραπεζικής και Ασφαλίσεων της Κίνας, έδωσε μια ισχυρή προειδοποίηση για το νόμισμα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει όλες τις εξαγορές εξόρυξης χρυσού.

Τόνισε τέσσερα σημεία σε ομιλία του στο Φόρουμ Lujiazhui στη Σαγκάη:

-Η Fed είναι η de facto κεντρική τράπεζα του κόσμου. Όταν η πολιτική της στοχεύει τη δική της οικονομία χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το φαινόμενο της διαρροής, η Fed είναι «πολύ πιθανό να παρατραβήξει την πίστωση του δολαρίου και των ΗΠΑ».

-Η πανδημία μπορεί να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι χώρες συνεχίζουν να ρίχνουν χρήματα στο πρόβλημα με μειωμένο αντίκτυπο. Συνιστάται να σκέφτεστε δύο φορές και να διατηρήσετε κάποιο χώρο πολιτικής για το μέλλον.

-Προσέξτε για τον πληθωρισμό.

-Οι χρηματοπιστωτικές αγορές αποσυνδέονται από την πραγματική οικονομία και τέτοιες στρεβλώσεις είναι «άνευ προηγουμένου». Θα είναι «πραγματικά οδυνηρό» όταν σταματήσει η χαλαρή νομισματική πολιτική από τις Κεντρικές Τράπεζες.

Η Κίνα ετοιμάζεται να εκδώσει ένα νόμισμα που θα βασίζεται στο χρυσό; Μόνο ο χρόνος θα το δείξει, αλλά υπήρξαν πολλές αναταραχές από το 2008 της Κίνας που ωθεί ένα χρυσό γουάν.

Εάν περισσότερες κινεζικές εταιρείες εξακολουθούν να κατακλύζονται από κινεζικές εταιρείες εξόρυξης, σίγουρα φαίνεται ότι κάτι στρατηγικό συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια.

 

[ΠΗΓΗ: https://bankingnews.gr/