ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2020 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ, ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Την Πέμπτη (25/6) ξεκινούν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό 2020, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης. Οι εν λόγω αιτήσεις θα γίνουν μέσω του gov.gr, όπως έχει γράψει εδώ και μέρες το iEidiseis.gr.

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2020. Φέτος, οι δικαιούχοι ανέρχονται στις 300.000, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και επιταγές περσινές που δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Δικαιούχοι των πακέτων Κοινωνικού Τουρισμού είναι όσοι έχουν τουλάχιστον 50 μέρες ασφάλισης κατά το περασμένο έτος και οι άνεργοι.

Όπως σημείωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η πλατφόρμα αιτήσεων, για δικαιούχους και παρόχους (καταλύματα-ξενοδοχεία) θα είναι διαθέσιμη για μια εβδομάδα.

«Κάνουμε κάλεσμα, ιδιαίτερα φέτος, σε ξενοδοχεία και καταλύματα, να μετάσχουν στο πρόγραμμα. Αυξήσαμε τις επιδοτήσεις, επιδοτήσαμε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για πρώτη φορά. Είναι μια χρονιά που η σημασία του εσωτερικού τουρισμού είναι κρίσιμη» τόνισε.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι σήμερα εκκινεί η καταβολή όλων των επιδομάτων που έληξαν τον Μαϊο και πήραν δίμηνη παράταση, ενώ θα ανακοινωθούν και οι πίνακες για τον Κατασκηνωτικό Τουρισμό, για 60.000 παιδιά.

Τέλος, σε ότι αφορά στους εποχικούς υπαλλήλους (επισιτιστικού και τουριστικού κλάδου) που δεν προσελήφθησαν τον Ιούνιο, στη «δύση» του μήνα, θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και ειδική πλατφόρμα.

Για την αίτηση για να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι σε προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ θα χρειαστούν είτε οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet, είτε οι κωδικοί του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην διεύθυνση www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/programmata-koinonikou-tourismou.

Οι επιταγές είναι μοναδικοί ηλεκτρονικοί αριθμοί που αποτυπώνονται στον ηλεκτρονικό φάκελο κάθε δικαιούχου και ενσωματώνουν μια συγκεκριμένη οικονομική αξία που αποτελεί την επιδότηση των διακοπών. Οι επιταγές του νέου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού μπορούν να αξιοποιηθούν από 1η Αυγούστου 2020 μέχρι 31 Ιουλίου 2021.

Έτσι μια τετραμελής οικογένεια που θα πάρει φέτος τις νέες επιταγές κοινωνικού τουρισμού και θα πάει διακοπές σε ένα νησί για 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων θα πληρώσει συνολικά 151 ευρώ και ο ΟΑΕΔ θα επιδοτήσει με 655 ευρώ.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται επίσης ηλεκτρονικά με μοριοδότηση, με την οποία λαμβάνονται υπ’ όψιν στοιχεία οικογενειακής, οικονομικής και ασφαλιστικής κατάστασης. Κριτήρια είναι το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανήλικων παιδιών, ο αριθμός ημερών ασφάλισης της προηγούμενης τριετίας και ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας.

ΠΗΓΗ: https://www.ieidiseis.gr  24/6/2020