ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Εκπρόσωποι φορέων του νομού υποστηρίζουν ότι αυτές οφείλονται σε κακή συντήρηση του δικτύου – Παραπονιούνται οι τουρίστες και παθαίνουν μεγάλη οικονομική ζημιά επιχειρήσεις.

Στα όριά του βρίσκεται το ηλεκτρικό δίκτυο στον τουριστικότερο νομό της Βόρειας Ελλάδας, τη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνές διακοπές ρεύματος, από ολιγόλεπτες μέχρι πολύωρες και μάλιστα βραδινές ώρες Παρασκευής και Σαββάτου, όταν όλες οι περιοχές του νομού γεμίζουν από τουρίστες και επισκέπτες.

Όπως ανέφεραν στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, αλλά και εκπρόσωποι άλλων φορέων της Χαλκιδικής, ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος σημειώνονται φέτος το καλοκαίρι σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νομού. 

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι εντονότερο στο Δήμο Αριστοτέλη, ο οποίος περιλαμβάνει όλη την παραθαλάσσια έκταση της ανατολικής πλευράς του κορμού του νομού, την περιοχή του τρίτου ποδιού μέχρι τα όρια με το Άγιον Όρος, το μόνο κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής, την Αμμουλιανή και τα ορεινά Μαντεμοχώρια.

Στη συγκεκριμένη περιοχή για δύο συνεχόμενα Παρασκευοσαββατοκύριακα σημειώθηκαν πολύωρες διακοπές ρεύματος, τη μία φορά βράδυ Παρασκευής, περίπου από τις 9:00 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και τη δεύτερη Σαββατόβραδο πάλι περίπου από τις 9:00 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. 

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 1/7/2019]