TRAIN YOUR BRAIN

Με στόχο την εκπαίδευση των νέων της περιοχής και την απόκτηση «εργαλείων», που θα τους βοηθήσουν στη ζωή τους και θα ενισχύσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, η Ελληνικός Χρυσός, σε συνεργασία με την eduACT, θα παρέχει δωρεάν ένα πρόγραμμα 12 ωρών για 24 έφηβους Γ’ Γυμνασίου – Β’ Λυκείου στην περιοχή του Στρατωνίου.

Το Train Your Brain είναι μια διεπιστημονική δραστηριότητα, βασισμένη στις αρχές της μη τυπικής εκπαίδευσης στις οποίες επικαλύπτονται γνωστικές και φυσικές πρακτικές. Παρουσιάζοντας νέα εργαλεία και τεχνικές όπως αρχές αλγοριθμικής σκέψης, εκμάθηση κώδικα, σεναρίων ηγεσίας, ασκήσεων συνεργατικότητας και ομαδικότητας. Δημιουργείται ένα περιβάλλον βέλτιστων συνθηκών για τους νέους ώστε να καλλιεργήσουν το δικό τους μοναδικό σετ δεξιοτήτων, μέσω σεναρίων οικοδόμησης χαρακτήρα και αλληλεπιδράσεων σε ομάδες.

Οι προαναφερθέντες στόχοι επιτυγχάνονται με μια σχολαστική σειρά εργασιών, παιχνιδιών, προσομοιώσεων, παζλ σκέψης και πειραμάτων S.T.E.M. που οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν να εκτελέσουν. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται σε ισόρροπες ομάδες φύλου και ηλικίας και ξεκινούν το ταξίδι τους με το Train Your Brain μαζί με τους εκπαιδευτές τους. Σκοπός μας είναι να καλλιεργήσουμε την αυτοπεποίθηση στους εφήβους ώστε να φέρουν αλλαγή στον κόσμο και να μπορέσουν να καινοτομήσουν στον τομέα με τον οποίο θα επιλέξουν να ασχοληθούν. Δουλεύουμε μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανάληψη πρωτοβουλιών, τη διαχείριση συγκρούσεων, τη συνεργασία και κινητοποίηση της ομάδας, τη ρύθμιση  των συναισθημάτων και την αυτογνωσία.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 13/4/2019]