ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «Η ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ»

Την πεποίθησή του ότι η «Ομοφωνία» μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί αυτοδύναμη ως Δημοτική Διοίκηση από την πρώτη Κυριακή, υπερβαίνοντας την παγίδα της ακυβερνησίας και της «ομηρίας» δημάρχων από μειοψηφίες που κυοφορείται με το εκλογικό σύστημα της Απλής Αναλογικής, εξέφρασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, σε συνέντευξή του στη Βεργίνα Τηλεόραση.

«Δεν είναι τυχαίο, που σχεδόν το σύνολο των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού, αντέδρασαν στον “Κλεισθένη”», τόνισε μεταξύ άλλων. «Φανταστείτε μάλιστα, ότι ακόμα δεν ξέρουμε ποιο θα είναι επακριβώς το σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές, αφού ακόμα περιμένουμε τις τροπολογίες του κ. Χαρίτση για το ποσοστό και τον αριθμό των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ή το πώς θα συγκροτηθούν τα τοπικά συμβούλια, αν θα είναι εντός ή εκτός δημοτικών ψηφοδελτίων κι αν θα έχουν υποψήφιο πρόεδρο ή όχι. Βλέπουμε λοιπόν μια προχειρότητα. Και επιπλέον, με το σύστημα της απλής αναλογικής όπως εφαρμόζεται, θα δούμε πολλούς δήμους, με δημάρχους που δεν θα έχουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να εφαρμόσουν χωρίς συμβιβασμούς όσα έχουν εξαγγείλει. Γι` αυτό ζητώ, και θεωρώ πως θα το  πετύχουμε, ο συνδυασμός μας, η “Ομοφωνία”, να έχει ισχυρή εντολή και την αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή.»

Ο κ. Βαλιάνος, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που δέχθηκε, τόσο για την θητεία της απερχόμενης δημοτικής αρχής των κ. κ. Ζουμπά και Τσακνή – που θα είναι υποψήφιος δήμαρχος αντί του κ. Μίχου ή του κ. Ζουμπά – όσο και για τον Τουρισμό, την αξιοποίηση της οικουμενικότητας του Αριστοτέλη, τις υποδομές του Δήμου Αριστοτέλη και τα ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά και τη μεταλλευτική δραστηριότητα, πτυχές τις οποίας προτίθεται να θέσει υπό εξέταση σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ/ΤΚΜ), ώστε -όπως είπε- να δοθούν απαντήσεις σε αγωνιώδη ερωτήματα πολιτών. Τόνισε δε, κατ` επανάληψη, ότι προτίθεται να είναι δήμαρχος όλων των δημοτών και όχι μόνο κάποιας πτέρυγας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Υποψηφίου Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλιάνου, στη Βεργίνα Τηλεόραση, εδώ:

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 24/2/2019]