ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΞΕΚΙΝΑ (ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Μπαίνουν στον χορό (και στα χαράτσια) ιδιοκτήτες ακινήτων σε Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Καστοριά και Φλώρινα

Σε διαδικασία κτηματογράφησης εισέρχονται από σήμερα ακόμα πέντε περιφερειακές ενότητες της χώρας. Πρόκειται για τις Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Καστοριά και Φλώρινα. Οσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr .

Για κάθε ακίνητο, ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 35 ευρώ τέλος κτηματογράφησης, ενώ για τους βοηθητικούς χώρους, όπως αποθήκες και γκαράζ, καταβάλλεται τέλος αξίας 20 ευρώ. Η προθεσμία λήγει στις 15 Απριλίου 2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 15 Ιουλίου 2019 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ανοίξει η υποβολή δηλώσεων και στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

Ειδικότερα, οι περιοχές στις οποίες εκκινεί σήμερα η υποβολή δηλώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής είναι οι εξής:

Δήμοι Αριστοτέλη, Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας. Από τον Δήμο Πολυγύρου, οι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Αγίου Προδρόμου, Βάβδου, Βραστάμων, Γαλαρινού, Γαλατιστής, Γεροπλατάνου, Δουμπιών, Κρήμνης, Μαραθούσσης, Μεταμορφώσεως, Ολύνθου, Ορμυλίας, Παλαιοκάστρου, Παλαιοχώρας, Ριζών, Σανών, Ταξιάρχου. Από τον Δήμο Σιθωνίας, οι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Αγίου Νικολάου, Μεταγκιτσίου, Νικήτης.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, του Β. Παπακωνσταντίνου, 14/1/2019]