Η ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟ

Το φυσικό λιμάνι του Αγίου Όρους, η “βιτρίνα” της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, που υποδέχεται χιλιάδες προσκυνητές κατ’ έτος πορευομένους προς το Αγιώνυμο Όρος, η Ουρανούπολη υποδέχθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια και με ανοιχτή καρδιά τον νέο της Εφημέριο, Αιδ. π. Γεώργιο Κυριάκου, εις διαδοχήν του κατά πάντα αξίου μέχρι σήμερα Ποιμένος της, Παν. Αρχ. π. Θεοδοσίου Εμμανουήλ.

Θεώρησε καλό την “Κυριακή μετά τα Φώτα” ο κυριάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ενώπιον Αρχών, Ιερού Κλήρου και του ευλογημένου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας να ενθρονίσει, δηλαδή να παρουσιάσει και να τοποθετήσει στην έδρα του, τον καινούργιο Ποιμένα της Ενορίας, τον οποίο ο Κύριος υπέδειξε και επέλεξε να προστατεύσει την ποίμνη Του.

Έτσι, του Όρθρου της Κυριακής (13ης Ιανουαρίου έ.έ.) και της επακολουθησάσης Θ. Λειτουργίας προέστη ο τοπικός Επίσκοπος, πλαισιούμενος από τους Παν. Αρχ. π. Ιγνάτιο Ριγανά, Γεν. Αρχ. Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Νήφωνα Καζάνα, τον νέο Εφημέριο π. Γεώργιο Κυριάκου και τον Διάκονο π. Κωνσταντίνο Ισαακίδη.

Ο Λαός του Θεού, προσμένοντας να δει και να καλωσορίσει τον νέο του Εφημέριο, προσήλθε με όλη του την καρδιά στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με επικεφαλής τη Βουλευτή Χαλκιδικής κα Κατερίνα Ιγγλέζη, τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Γεώργιο Ζουμπά, τον τ. Δήμαρχο και Υπουργό κ. Χρήστο Πάχτα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κα Κατερίνα Ζωγράφου και κ. Στέλιο Βαλιάνο, τον Αντιδήμαρχο κ. Αργύρη Τσακνή, τους Προέδρους Ιερισσού κ. Γεώργιο Πασχαλίδη και Ουρανουπόλεως κ. Κωνσταντίνο Καπάνταη, τον Διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος Ουρανουπόλεως κ. Χρήστο Παναγιωτίδη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιάννη Δουλάκη, τους Δημ. Συμβούλους κ.κ. Χριστόδουλο Γιουβανάκη και Κωνσταντίνο Κατσαβαβάκη, τον Διοικητή του Α.Τ. Ουρανουπόλεως κ. Ερρίκο Μουρζίδη, κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στη φράση της Ευαγγελικής Περικοπής “Ο λαός ο καθήμενος εν σκότει είδε φως μέγα”, δηλαδή, “τα έθνη που ζούσαν μέσα στο σκοτάδι της άγνοιας απόλαυσαν τον Θεό ως μέγα Φώς, που φωτίζει και θάλπει κάθε άνθρωπο στον κόσμο” (Ματθ. δ’ 16), φράση με την οποία ο μεγαλοφωνότατος Προφήτης Ησαΐας 800 χρόνια πριν γεννηθεί ο Χριστός μας, ανήγγειλε τον ερχομό Του στη γη, σαν τον ήλιο της δικαιοσύνης, ικανό να φωτίσει και να περιβάλει με θαλπωρή το αδαμιαίο γένος.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον καινούργιο Εφημέριο και καλό πνευματικό του παιδί, ευχαρίστησε από καρδιάς τον απερχόμενο Εφημέριο π. Θεοδόσιο Εμμανουήλ για την υποδειγματική του διακονία στην εν λόγω Ενορία, για το πνευματικό του κύρος και ανάστημα ως Αρχιερατικού τοπικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως, την ευταξία του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τη ζηλευτή διαχείριση του ταμείου του Ναού.

Ζήτησε από τους Άρχοντες και τον Λαό να στηρίξουν τον νέο βλαστό της τοπικής Εκκλησίας και να σταθούν δίπλα του ώστε να ανθίσει και να καρποφορήσει, φέροντας εκατονταπλασίονα πνευματική σοδειά στο επίνιο του Αγίου Όρους, την Ουρανούπολη, παρακαλώντας τον Κύριο τους κατοίκους της να τους καταστήσει όντως πολίτες του Ουρανού.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το Αστυνομικό Τμήμα Ουρανουπόλεως και ευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά της ΕΛ.ΑΣ. και κατόπιν έκοψε τη βασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ουρανουπόλεως, κατόπιν προσκλήσεως της Προέδρου του κας Ευσταθίας Αδαμοπούλου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο:

 

[ΠΗΓΗ: http://www.im-ierissou.gr, από https://www.romfea.gr/, 14/1/2019]