ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ

Ανοικτή επιστολή προς τους συγχωριανούς του και «όχι μόνο», έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στρατονίκης κος Ιωάννης Μαρκογιαννάκης. Σε αυτή μιλάει για τις προσπάθειές του να προχωρήσουν οι ενέργειες για το θέμα των ρωγματώσεων στον οικισμό και την αντιμετώπισή του από την σημερινή δημοτική αρχή, η οποία δεν επέδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες του.  

Ακολουθεί η επιστολή Μαρκογιαννάκη:

Φίλες και φίλοι συγχωριανοί και όχι μόνο.

Προχθές 7/11/2018 έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος δράσεων που αφορούν το χωριό μας και πλέον, οφείλω να σας ενημερώσω.

Ο κύκλος αυτός άνοιξε την 24/7/2018 με την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Στρατονίκης για την πραγματοποίηση Λαικής Συνέλευσης στο χωριό μας.

Ήταν βέβαιο εκ των προτέρων, μιας και το είχα προαναγγείλει, ότι το θέμα που θα κυριαρχούσε στην Λαϊκή Συνέλευση, θα ήταν αυτό που αφορά τον οικισμό, στο σύνολό του, σε σχέση με τις μετακινήσεις του εδάφους και τις ρωγμές που έχουμε στην μεγάλη πλειοψηφία των σπιτιών του χωριού μας και φυσικά, αυτό έγινε.

Όπως ανέφερα στην Λαική Συνέλευση, κλήθηκαν να παραβρεθούν, εγκαίρως και εγγράφως βέβαια σχεδόν δύο μήνες πριν, ο κύριος Δήμαρχος οι κύριοι Αντιδήμαρχοι ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου κύριος Πάχτας, και όλοι οι Δημοτικού Σύμβουλοι του Δήμου Αριστοτέλη.

Εκτός από αυτούς, κλήθηκαν να παραστούν και όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες της Ελληνικής Πολιτείας, τις οποίες έχω φέρει κατ επανάληψη στο χωριό μας και έχουν καταγράψει το φαινόμενο, έτσι ώστε να έχουμε και επίσημη πληροφόρηση για την κατάσταση του οικισμού.

Γνωρίζετε βέβαια ότι εκτός του κυρίου Πάχτα και μερικών Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού του, όλοι οι υπόλοιποι δεν παραβρέθηκαν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν παραβρέθηκαν και μερικά «δυναμικά στελέχη» του περιβάλλοντος του κυρίου Δημάρχου, συγχωριανοί μας, τα οποία όφειλαν να παραβρεθούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους ανεξάρτητα από τις δικές μου απόψεις.

Φυσικά αναφέρομαι σε αυτούς που παραιτήθηκαν (γιατί άραγε;) από τα αξιώματα για τα οποία τους εξέλεξαν οι κάτοικοι του χωριού μας και όχι μόνο, και στους κατά τα άλλα λαλίστατους, ελάχιστους κατοίκους του χωριού μας οι οποίοι έχου υποχρέωση να καταθέσουν τις απόψεις τους για την επικρατούσα κατάσταση, ανεξάρτητα από την ιδιότητά τους.

Βέβαια η Λαική Συνέλευση έγινε, στις 22/9/2018, και κατέληξε σε αποφάσεις, οι οποίες είναι ήδη γνωστές και φυσικά για την υλοποίησή τους κινούμαι από την επόμενη ημέρα,αδιάλειπτα.

Συγκεκριμένα.

Α) Την 25/9/2018 επισκέφθηκα την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, όπου ενημέρωσα για άλλη μία φορά την αρμόδια Διευθύντρια για την επικρατούσα κατάσταση ζητώντας για άλλη μια φορά την λήψη μέτρων.

Β) Την 1/10/2018 με επιστολή μου ζήτησα από τον κύριο Δήμαρχο και τον κύριο Πάχτα να επισκεφθούν από κοινού την Στρατονίκη, έτσι ώστε να έχουν και οι ίδιοι, εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

Η επίσκεψη ορίστηκε για την Κυριακή 7/10/2018 στην οποία παραβρέθηκαν μόνο, ο κύριος Πάχτας με ομάδα Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού του.

Γ) Την 17/10/2018 αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας που δόθηκε για την λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως η τοποθέτηση αξιόπιστων οργάνων μέτρησης των μετακινήσεων του εδάφους και των ρωγματώσεων στα σπίτια του οικισμού, κινήθηκα μόνος μου, θα εξηγήσω μετά το γιατί, προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απ όπου ζήτησα από στελέχη να με δεχθούν, για να τους ενημερώσω για την κατάσταση του οικισμού και τους ενδεχόμενους κινδύνους.

Πράγματι την επόμενη ημέρα, συναντήθηκα με ανώτερα και ανώτατα στελέχη του Υπουργείου, τα οποία ενημέρωσα για το μεγάλο πρόβλημα του χωριού μας καταθέτοντας στο τραπέζι της συζήτησης σειρά εγγράφων, και στοιχείων τα οποία απεικονίζουν την κατάσταση, ζητώντας τους την λήψη άμεσων μέτρων.

Τους ενημέρωσα βέβαια ότι πέρα από την προφορική αναφορά μου, θα ακολουθήσει και έγγραφό μου στο οποίο θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ζητώ την λήψη μέτρων πράγμα που έγινε την 26/10/2018.

Φίλες και φίλοι. Όπως προείπα, ο κύκλος αυτός έκλεισε την 7/11/2018 μετά την ενημέρωση που έκανα για όλα τα παραπάνω, στο Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας.

Όμως θα ήταν υποκριτικό αν έλεγα ότι είμαι ικανοποιημένος από την στάση των αρμοδίων και υπεύθυνων για την λύση αυτού του μεγάλου και πολύπλοκου θέματος.

Στο διάστημα αυτό, των τριών και κάτι μηνών από την 24/7/2018 έως την 7/11/2018 ζήτησα με σειρά επιστολών την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας για το πρόβλημα του χωριού μας, το οποίο γνωρίζει βάσει των Δελτίων Τύπου του Δήμου μας εδώ και μία δεκαετία.

Αυτό το έκανα και τα προηγούμενα έτη, αυτής της Δημοτικής θητείας, εγγράφως και προφορικώς σε συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου και σε δύο επισκέψεις μου στο γραφείο του κυρίου Δημάρχου, παρουσία των Τοπικών Συμβούλων του χωριού μας.

Συγκεκριμένα. Ζήτησα από τον κύριο Δήμαρχο, να παραβρεθεί μαζί με όλους τους συνεργάτες του στην Λαική Συνέλευση της 22/9/2018. Δεν παραβρέθηκε.

Ζήτησα από τον κύριο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, να επισκεφθούν το χωριό μας για να έχουν και οι ίδιοι εικόνα για την κατάσταση. Δεν παραβρέθηκε.

Ζήτησα από τον κύριο Δήμαρχο να τεθεί επικεφαλής μιας ομάδας αιρετών και να επισκεφθούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να εκθέσουμε το πρόβλημα στους αρμόδιους. Δεν συμμετείχε, όπως δεν συμμετείχαν και οι τοπικοί Σύμβουλοι του χωριού μας.

Αντί αυτών ο κύριος Δήμαρχος, επέλεξε για άλλη μία φορά να με επιτεθεί προσωπικά με Δελτίο Τύπου του Δήμου μας την 20/9/2018 δύο μέρες πριν την Λαική Συνέλευση και με ανοιχτή επιστολή προς τους κατοίκους του χωριού την 28/10/2018 μέσα από το site του Δήμου μας.

Στο ίδιο πνεύμα υπήρξαν και δύο αναρτήσεις το επίμαχο χρονικό διάστημα από το blog AntiGold Greece, η μία την 20/10/2018 και η άλλη την 26/10/2018 με περιεχόμενο που προβλημάτισε τους κατοίκους του χωριού μιας και είναι ασαφής ο στόχος.

Φίλες και φίλοι.

Σε κάθε περίπτωση η Στρατονίκη βιώνει ένα μεγάλο πρόβλημα. Ανεξάρτητα από την αδιαφορία ή το όψιμο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη είναι Δήμαρχος και της Στρατονίκης.

Το πρόβλημα το γνωρίζει και οφείλει βάσει των κανόνων «να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων του οικισμού» και να μην αποτρέπει δράσεις που με μεγάλο κόπο και επιμονή κατάφερα να δρομολογήσω.

Επί πλέον, επειδή για δεύτερη φορά η Δημοτική Αρχή αφήνει να αιωρείται μια ¨απειλή¨ ότι το Ανώτατο Συλλογικό όργανο του Δήμου μας, εννοώντας το Δημοτικό Συμβούλιο, θα συγκληθεί άμεσα για να συζητήσει το πρόβλημα της Στρατονίκης, τους ενημερώνω ότι το ίδιο υποσχέθηκε και ο Δήμαρχος που παραιτήθηκε (γιατί άραγε;) στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την 20/11/2014.

Σε κάθε περίπτωση επειδή αυτή η συζήτηση επιβάλετε να γίνει άμεσα σας ενημερώνω ότι την περιμένω με μεγάλη χαρά για να πούμε αλήθειες.

Μαρκογιαννάκης Ιωάννης, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Στρατονίκης

[Φωτό από ergoliptesxalkidikis.blogspot]