ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ: ΑΝΟΗΤΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ

Στο θέμα της πίστης επικεντρώθηκε στην ομιλία του ο μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος κατά τον πανηγυρικό εσπερινό των αγίων Αναργύρων στην ενορία της Κοκκαλούς του δήμου Βόλβης.

Παίρνοντας αφορμή από την εικόνα των αγίων Αναργύρων, ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της πίστης η οποία επιτελεί θαύματα. «Όποιος προσπαθεί να ορίσει την πίστη είναι ανόητος», είπε χαρακτηριστικά, «καθώς ο Θεός δεν ορίζεται», για να προσθέσει πως «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιγράψουμε τα αποτελέσματα της πίστης».

Για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποκτήσει κάποιος αυτή την πίστη που είχαν και οι άγιοι Ανάργυροι, ο μητροπολίτης Ιερισσού τόνισε πως αυτή είναι «χάρις και δωρεά του Αγίου Πνεύματος», για να επιχειρήσει τελικά να την περιγράψει ως την «παράδοση του ανθρώπου στα χέρια του Θεού».

Ιερισσού Θεόκλητος: Ανόητος όποιος προσπαθεί να ορίσει την πίστη

Ο μητροπολίτης Ιερισσού χοροστάτησε στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στον ναό των αγίων Αναργύρων της Κοκκαλούς συμπαραστατούμενος από αρκετούς ιερείς της μητρόπολης και της γύρω περιοχής. Έψαλλε ο Αγιορείτης π. Παύλος Ιωσηφίδης πλαισιούμενος από μαθητές του.

Ιερισσού Θεόκλητος: Ανόητος όποιος προσπαθεί να ορίσει την πίστη

Ο κ. Θεόκλητος εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στον κατάμεστο ναό μιας τόσο ευλογημένης ενορίας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ενορίτες και τον εφημέριο π. Ιουστίνο Κεφαλούρο για τη σημαντική συνδρομή τους στο φιλανθρωπικό έργο της μητρόπολης.

«Η Εκκλησία δεν μασάει τα λόγια της»

Στην ομιλία του, ο μητροπολίτης Ιερισσού δεν παρέλειψε να κάνει και ένα σχόλιο για την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση αναθεώρηση του Συντάγματος και συγκεκριμένα των άρθρων που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και στον Ορθόδοξο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Καθώς και ο ίδιος αυτή την περίοδο συμμετέχει στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, τόνισε πως η Εκκλησία, αλλά και ο ίδιος, δεν μασάει τα λόγια της αλλά περιμένει να δει τις ακριβείς θέσεις της Πολιτείας προτού απαντήσει στην προσεχή συνεδρίαση της ΔΙΣ.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 8/11/2018]