ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τρείς μήνες πριν έστελνε διθύραμβοι από το Διάστημα για την Ελλάδα, διαφημίζονται ανά τον πλανήτη τις ομορφιές της χώρας μας και τον… Γιώργο Νταλάρα.

Τώρα, μετά την επιστροφή του από τον διαστημικό σταθμό, θα βρεθεί στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής για την προβλεπόμενη διαδικασία ιατρικής αποκατάστασής του. Ο λόγος για το διάσημο Ρώσο κοσμοναύτη Αντόν Σκάπλεροφ, που επιστρέφει στη χώρα μας  στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας Ρωσίας.

Ο «Ήρωας της Ρωσίας» (ο ανώτατος τίτλος τιμής που έχει λάβει ο κορυφαίος κοσμοναύτης) θα βρεθεί στον Μαρμαρά Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς , όπου θα βρίσκονται γιατροί, φυσικοθεραπευτές και, φυσικά, η οικογένειά του, ώστε να τον στηρίξουν στο αναγκαίο στάδιο της αποκατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει κριθεί από το Ρωσικό Κέντρο Προετοιμασίας Κοσμοναυτών ως η πλέον κατάλληλη χώρα για τη φυσική αποκατάστασή τους μετά την πολύμηνη παραμονή στο Διάστημα μετά από πρωτοβουλία του κοσμοναύτη ελληνικής καταγωγής Θεόδωρου Γιουρτσίχιν. Το πρόγραμμα προετοιμασίας των Ρώσων κοσμοναυτών άρχισε το 2015 με πρώτο διάσημο ασθενή τον Αντόν Σκάπλεροφ, που είχε φιλοξενηθεί στην Κρήτη.

Ο ίδιος μάλιστα στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από το διεθνή διαστημικό σταθμό, τον περασμένο Μάρτιο, είχε τονίσει: «Είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι μέρες που περνάμε στην Ελλάδα. Για αυτό πήρα μαζί μου στο Διάστημα το σηματάκι του EOT και τα τραγούδια του “Έλληνα Ορφέα”, του Γιώργου Νταλάρα».

[ΠΗΓΗ: STAR PRESS, 03/07/2018]