Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΚΟΥΖΙΝΑ 2018

Σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την Θεσσαλονίκη και οδεύοντας για το Άγιο Όρος, συναντά ο επισκέπτης την Αρναία, κτισμένη σε υψόμετρο 600 μέτρων στους πρόποδες του όρους Χολομώντας.

Εκεί, στην είσοδο του χωριού, καλωσορίζει τον επισκέπτη το Πράσινο Χωριό, ένας τόπος διαμονής, ησυχίας και ξεκούρασης, μέσα στην καταπράσινη φύση και το οξυγόνο του βουνού, που καλύπτοντας μια κατάφυτη έκταση 10 στρεμμάτων, βρίσκεται σε πανοραμική θέση και αποτελείται από 14 ανεξάρτητες παραδοσιακές κατοικίες 70 τ.μ., εστιατόριο, καφετέρια – Bar και χώρους αναψυχής. Στα πλαίσια του Γαστρονομικού Φεστιβάλ ΚΟΥΖΙΝΑ 2018 επισκεφθήκαμε το Πράσινο Χωριό και πραγματικά μας έκανε άριστη εντύπωση η φιλοξενία, η αρχιτεκτονική, το περιβάλλον και φυσικά το υπέροχα μοναδικό και πλούσιο φαγητό.

Ολα τα κτίσματα ακολουθούν τους κανόνες της Παραδοσιακής Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και ευήλια διαθέτοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις και τα περισσότερα είναι εφοδιασμένα με παραδοσιακό τζάκι διακοσμημένα με ξύλο. Η ποιοτική επίπλωση και η παραδοσιακή Μακεδονική διακόσμηση, χαρίζουν μια συνολική αίσθηση αρχοντιάς. Όλα διαθέτουν μαγευτική θέα στα βουνά τoυ Χολομώντα με την πλούσια βλάστηση και την άγρια φύση. Η καθαριότητα και η φροντίδα των χώρων θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τον πιο σχολαστικό επισκέπτη.

Το Πράσινο Χωριό προσφέρει στους επισκέπτες του υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, οικογενειακή ατμόσφαιρα, ζεστή φιλοξενία και είναι ιδανικό για ρομαντικά weekends, όλους του μήνες του χρόνου, αφού βρίσκεται στην πιο ωραία και ήσυχη τοποθεσία του Χολoμώντα.

Την ευχάριστη διαμονή σας έρχεται να συμπληρώσει η εξαίσια κουζίνα του, με το πλούσιο πρωϊνό από το περίφημο ντόπιο μέλι, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού, χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, παραδοσιακές πίτες, χωριάτικα αυγά, καφέδες και ροφήματα όλων των ειδών, φρούτα, κέικ, δημητριακά, ντόπιο γιαούρτι κ.α.

Το μεσημεριανό και βραδινό σας καλύπτεται πλήρως από τις πατροπαράδοτες σπιτικές συνταγές όλες μαγειρεμένες στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες, κότσι, μάγουλα μοσχαρίσια, πανσέτα φούρνου γεμιστή, αρνάκι κλέφτικο, σταμνάτο είναι μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε  στο Πράσινο Χωριό.

Άξιο αναφοράς είναι ότι κατά την διάρκεια της παρουσίας μας στο Πράσινο Χωριό μας επισκέφθηκε η αποστολή από την Κρήτη όπου οι δυο αποστολές ακολούθησαν κοινό πρόγραμμα στο ΚΟΥΖΙΝΑ 2017. Ήταν ένα ευχάριστο συναπάντημα με αγαπημένους ανθρώπους. Άλλωστε το φωτογραφικό υλικό μιλάει από μόνο του.

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας Πρεσβευτής Γαστρονομίας.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος συμμετέχει στο μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός, το Φεστιβάλ Mount Athos Area KOUZINA, που γίνεται στην Ανατολική Χαλκιδική. Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας ως γνήσιος πρεσβευτής γαστρονομίας παρουσίασε την παράδοση και τη κουλτούρα του τόπου μας μέσα από τα τοπικά μας προϊόντα τα οποία μεταφέρθηκαν στην Ανατολική Χαλκιδική για αυτό το λόγο.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 24/6/2018]