ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΣΤΡΟΡΕΤΣΚ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

unnamedΠληροφορούμαστε την επικείμενη αδελφοποίηση από την ανακοίνωση του δήμου:

«Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας πρόκειται να υπογράψουν ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Γεώργιος Ζουμπάς και ο Δήμαρχος Σέστρορετσκ Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας κ. Alexander Belsky, βάζοντας τις βάσεις μιας μακροχρόνιας και πολύπλευρης σχέσης των δύο Δήμων. Ο Δήμος του Σεστρορετσκ, ένας από τους εννιά ομόσπονδους Δήμους της Αγίας Πετρούπολης, είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής, κέντρο Λουτροθεραπείας και μονάδων ευεξίας.

Η τελετή της Αδελφοποίησης των δύο Δήμων εντάσσεται στις εκδηλώσεις του επετειακού έτους Αριστοτέλη, και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού στην Ιερισσό.

Στη ξένη αντιπροσωπία θα συμμετέχουν εκτός από τον Δήμαρχο του Σέστρορετσκ της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης, αντιπροσωπία Επιχειρηματιών της περιοχής και ο Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη.

Η συνεργασία των δύο Δήμων στους τομείς του Τουρισμού, του Εμπορίου, του Πολιτισμού και των μορφωτικών ανταλλαγών, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου μας».

Ένα μικρό σχόλιο: Ασφαλώς και είναι καλή κίνηση, ασφαλώς καλές είναι οι σχέσεις μεταξύ λαών, αλλά το ότι η «συνεργασία των δύο Δήμων στους τομείς του Τουρισμού, του Εμπορίου, του Πολιτισμού και των μορφωτικών ανταλλαγών, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου μας», το βρίσκω τουλάχιστον υπερβολικό… Αν οι αδελφοποιήσεις δήμων έλυναν το πρόβλημα της ανάπτυξης, δεν θα είμασταν εδώ που είμαστε, σύντροφοι…