ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ!!!

The politician Vyron Polydoras at the Maximos Mansion, in Athens, on Oct. 29, 2016 / ? ??????? ????????? ??? ?????? ???????, ???? ?????, ???? 29 ?????????, 2016

Επιτέλους! Ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει με το «παλιό», προτείνοντας –και μάλιστα πιεστικά– τον κο Βύρωνα Πολύδωρα(!) στο τιμόνι του ΕΣΡ… Αν έπρεπε να δώσουμε βραβείο «ανακύκλωσης» σε κάποιο κόμμα, σίγουρα θα το κέρδιζε το κυβερνών με μεγάλη διαφορά, αφού έχει πρωτεύσει στην ανακύκλωση του πολιτικού προσωπικού… Αρκεί να κοιτάξει κανείς πόσα γνώριμα πρόσωπα από το παλιό-καλό ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε καίρια πόστα οργανισμών και διευθύνσεων, ή να θυμηθεί τις προθέσεις για εκμετάλλευση στον επόμενο ανασχηματισμό στελεχών όπως η κα Ξενογιαννακοπούλου, ο κος Μπένος, ή ο κος Κουβέλης… Ο ορισμός της… «ανανέωσης»!

Όσον αφορά τον κο Πολύδωρα, μας έχει μείνει αξέχαστος με διάφορες ατυχείς δηλώσεις του, όπως εκείνη το 2005 όταν αλλοδαποί πακιστανικής προελεύσεως κατήγγειλαν σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας ότι τους απήγαγαν και τους βασάνισαν ανηλεώς. Το συμβάν επιβεβαιώθηκε αρκετούς μήνες αργότερα, με την ΕΥΠ να βρίσκεται στο στόχαστρο ως υπεύθυνη για τις εν λόγω απαγωγές, χωρίς όμως τελικά να το αποδέχεται. Τότε ο Β. Πολύδωρας δήλωσε ως υπουργός δημόσιας τάξης ότι «οι Πακιστανοί απαγάγουν ο ένας τον άλλο καθώς αυτό είναι το αγαπημένο τους σπορ»!!!

Ή την άλλη, το 2007, όταν ως υπουργός Δημόσιας Τάξης και ενώ καιγόταν σχεδόν όλη η νότια Ελλάδα, προσπάθησε να δικαιολογήσει την αδυναμία του πυροσβεστικού σώματος να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές με το να επιρρίψει την ευθύνη στον… «στρατηγό άνεμο»!

Επίσης μας έχει εντυπωθεί ως καλός οικογενειάρχης και θαυμάσιος πατέρας, όταν, το 2012, για μόλις μία ημέρα ως πρόεδρος της βουλής διόρισε την κόρη του Μαργαρίτα, ως μετακλητή υπάλληλο του σώματος!

Επίσης εμφανώς έχει εμπνεύσει και τον κο Καρανίκα στις δηλώσεις του «η καριέρα είναι χολέρα», αφού ως πρώτος διδάξας, προ πολλών ετών δήλωσε για τον υπουργικό του θώκο: «Αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω. Τι είμαι, ο ευτυχισμένος μετά από τριάντα χρόνια βουλευτίας να πάω να κάνω τον κυματοθραύστη για να μου λένε οι συνάδελφοί μου ότι εγώ είμαι ο άνθρωπος της βίας ή των ατυχών φραστικών διατυπώσεων;»

Οι πολιτικές του κινήσεις κάθε άλλο παρά συνάδουν με την επιλογή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα –θεωρητικά– αριστερό κόμμα, ως υποψήφιο για μια τόσο «καυτή» καρέκλα, όπως αυτή του επικεφαλής του ΕΣΡ. Ο κος Πολύδωρας, τον Ιούλιο του 2013 χαρακτήρισε τη Τρόικα ως «πραγματικό εχθρό της Ελλάδας», και κάλεσε τη ΝΔ να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή!. Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν την οργή του αρχηγού του κόμματός του και τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, της υπόλοιπης κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον Νοέμβριο του 2013 κατηγόρησε τον τότε υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ως «τιμωρό των δύσμοιρων νοικοκυραίων» και πως «απαλλοτριώνει την ακίνητη περιουσία αλά Λένιν»!!! Στις 21 Δεκεμβρίου 2013 διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ διότι καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ, παραβαίνοντας την γραμμή του κόμματος.

Στη συνέχεια ο κος Πολύδωρας, ανακοίνωσε ότι προχωράει στη δημιουργία νέου κόμματος και έκανε λόγο για συνασπισμό «δεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων», απευθύνοντας προσκλητήριο συνεργασίας στους Καμμένο, Ζώη, Καρατζαφέρη και Νικολόπουλο!. Κανείς δεν ανταποκρίθηκε και στις 6 Φεβρουαρίου 2014 ίδρυσε δικό του κόμμα με την ονομασία «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό». Όσο το έχετε ακούσει από τότε εσείς, άλλο τόσο και εμείς…

Ειλικρινά δεν κατανοώ ποιος σχεδιασμός του κυβερνώντος κόμματος υπαγορεύει την πολιτική νεκρανάσταση του κου Πολύδωρα, αλλά στους πολιτικούς κύκλους είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό πως πρόκειται για «καμένο χαρτί»… Ο ίδιος ο Καραμανλής ο Νεότερος, στου οποίου τις κυβερνήσεις συμμετείχε, έχει να του μιλήσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια και δηλώνει τελείως άσχετος με την επιλογή Πολύδωρα για το ΕΣΡ. Εμφανίζεται μάλιστα και αρνητικός σε αυτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αν θα καταλάβει ο κος Πολύδωρας την συγκεκριμένη θέση δεν το γνωρίζω, αλλά γνωρίζω πως με αυτή την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ γελάνε και οι πέτρες… Το σύνθημα «Δεν ήρθαμε εδώ για να καταλάβουμε κυβερνητικές θέσεις, ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό», προκαλεί πλέον θυμηδία αλλά και οργή.

Αν αυτή είναι η αντίληψη του «τελειώνουμε με το παλιό», τι να περιμένουμε στον επερχόμενο ανασχηματισμό;