ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

f2f517050fd74a0a8f40b2a076fd7aeaΗ βαριά ήττα της κυβέρνησης (και του Νίκου Παππά) στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αποτυπώθηκε καθαρά στους μορφασμούς που έκανε το βράδυ της Πέμπτης η Όλγα Γεροβασίλη, στην πρώτη δήλωση – αντίδραση στην απόφαση του ΣτΕ. Η ευθεία και απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης στους δικαστές σοκάρει, αλλά έχει και κωμικά έως και γκροτέσκα στοιχεία.

“Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο το οποίο έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα” (λέει η Όλγα, που έβαλε φαρδιά πλατεία την υπογραφή της στο 3ο μνημόνιο), το ίδιο που” έκρινε συνταγματικό το μαύρο στην ΕΡΤ” ( λέει η ‘Ολγα που ήθελε σώνει και καλά να ρίξει μαύρο σε 4 κανάλια… αλλά ξέχασα αυτά είναι  βοθροκάναλα), το ίδιο που “έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία” (λέει η Ολγα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης που έχει κάνει σημαία της την διαγραφή του χρέους. Θα τρελαθούμε τελείως…).

Το αυταρχικό ύφος της Όλγας Γεροβασίλη ενέπνευσε τον καθηγητή του Γέιλ, Στάθη Καλύβα, να γράψει στο Twitter: “Γεια σου Μένιο με τα ωραία σου”… Άλλοι που τρόμαξαν με την αλαζονεία της κυβερνητικής εκπροσώπου, βρήκαν και δάχτυλο Σταύρου Καπάκου στην υπόθεση: “Και η ΕΡΤ ενάντια στην κυβέρνηση. Δεν εξηγείται αλλιώς πως έχουν παίξει 2 φορές τις δηλώσεις Γεροβασίλη μέσα σε μισή ώρα”.

Ορισμένοι θα δουν πίσω από την μεγαλειώδη ήττα της κυβέρνησης (και του Νίκου Παππά) και σενάριο πρόωρων εκλογών. Η συζήτηση στο Μαξίμου έχει όντως ανοίξει, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας κάτι ήξερε που ήδη από προχθές δήλωνε πως “οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις”. (Αλήθεια είναι. Δεν πέφτουν. Υφίστανται όμως το κόστος…). Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σύμφωνα με την εκτίμηση του αριστερού δημοσκόπου Γιάννη Μαυρή -της publicissue που έκοψαν από την Αυγή ντε-  η διαφορά ίσως και να φθάνει και το 20%… (Πως να πας έτσι σε εκλογές…).

Βασικό επιχείρημα της Όλγας Γεροβασίλη, κατακεραυνώνοντας την δικαστική απόφαση, είναι ότι με τα λεφτά από τους καναλάρχες θα γίνονταν προσλήψεις 4 χιλιάδων ατόμων στα νοσοκομεία, θα γίνονταν δεκτά συν 15 χιλιάδες παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και θα υπήρχαν και χρήματα για τις ευπαθείς ομάδες. (Τελικά είναι απίθανο τι μπορείς να κανείς με 225 εκατομμύρια ευρώ. Θαύματα…).

Η απάντηση ήρθε από τον Σταύρο Θεοδωράκη: “Αν η κυρία Γεροβασιλη ψάχνει λεφτά για τα νοσοκομεία και τα παιδιά, μπορεί να απολύσει μερικά από τα ακροδεξιά τρόλ που έχει στο γραφείο της.”

Το δεύτερο ” επιχείρημα” της κυβέρνησης είναι πως βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πραξικόπημα των δικαστών. Ότι δηλαδή οι δικαστές, “γρανάζια” του συστήματος της διαπλοκής, υπονόμευσαν την κυβέρνηση της (πρώτης φορά) αριστεράς. (Δεν θυμάστε το ύφος της κυρίας Θάνου του Αρείου Πάγου και του κυρίου Σακελλαρίου του ΣτΕ προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου; Τότε που τους υποσχέθηκε και αυξήσεις ο Αλέξης Τσίπρας; Όλο μούτρα ήταν. Φαινόταν το πράγμα).

“Ευτυχώς δεν κυβερνούν οι δικαστές” αναφωνεί χθες η Αυγή. (Όντως. Δυστυχώς κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ). Αλλά ακόμα πιο αποκαλυπτική είναι η πρώτη αράδα στο πρωτοσέλιδο κείμενο: “Το βαθύ κράτος είναι εδώ…” ( Βαθύ κράτος οι δικαστές του ΣτΕ; Μήπως χάθηκε η μπάλα τελείως;)

Από κοντά και η ΕΦ.ΣΥΝ που μας εξηγεί τι κρύβει η απόφαση. “Δώρο του ΣτΕ στη διαπλοκή”. (Τόσο απλά και συνωμοσιολογικά).

Με δυο λόγια, όπως λέει και ο Παύλος Πολακης, “έχουμε πόλεμο”. (Πόλεμο του ΣΥΡΙΖΑ με τους δημοκρατικούς θεσμούς όμως…).

“Ο κόσμος ξέρει ότι είναι λίγοι οι δικαστές που παλεύουν όρθιοι” εξηγεί ο αυτόκλητος υπουργός προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ Λάκης Λαζόπουλος. “Σε ένα κόσμο που έχει σαπίσει και η σαπίλα έχει φθάσει παντού, θέλετε να μου πείτε ότι έχει σταματήσει έξω ακριβώς από την πόρτα της Δικαιοσύνης;”

Υπάρχει όμως και πιο βρόμικο παρασκήνιο. Όπως λέει ο κωμικός ηθοποιός “όταν τον Πρόεδρο του ΣτΕ τον περιμένουν στο Κολωνάκι αγανακτισμένοι τηλεθεατές (όχι πολίτες, προσοχή, τηλεθεατές…) καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι δικαστές τι πρέπει να ψηφίσουν για να μην τους συμβούν παρόμοια” ( Κι εμείς που νομίζαμε ότι πήγαν να τους εκβιάσουν με ροζ e-mail).

Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές σύντροφοι. Ακούστε και την παλιά καραβάνα τον Γιώργο Κουρή (της Αυριανής): “Αλέξη είμαι μαζί σου και κόψε κεφάλια. Το κρυφό αρχείο Κουρή με τα άπλυτα των δικαστών είναι στη διάθεσή σου”. (tweet)

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, του Μανώλη Καψή , 28/10/2016]