“ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ” ΡΥΠΑΝΑΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ripantiki-oikologia-meg-panagia ripantiki-oikologia-meg-panagia-jpg-2Επίδειξη της φιλορυπαντικής κουλτούρας τους έκαναν για πολλοστή φορά οι δήθεν antigold οικολόγοι σε κεντρικά σημεία της Μεγάλης Παναγίας.

Αδιαφορώντας επιδεικτικά για την καθαριότητα δημόσιων χώρων, τους λέρωσαν για να στείλουν “μηνύματα” σε μια τοπική κοινωνία που απλά συνεχίζει να δείχνει κατανόηση στην ατέρμονη σύγχυση τους…

Και συνεχίζουν να το κάνουν μόνο και μόνο για να ντοπάρουν εαυτούς και αλλήλους ότι αυτός ο “αγώνας” συνεχίζεται…

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους να νιώθουν έτσι και να κάνουν ότι δεν ενοχλεί και δεν παραβιάζει την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα του άλλου.

Γι’ αυτό θα ήταν εξαιρετικά φιλότιμο να αναλάβουν τον καθαρισμό μόνοι τους και με δικά τους έξοδα, όσων έγραψαν με σπρέι σε τοίχους, μετά την ολοκλήρωση της “οικολογικής” δράσης τους την προσεχή Κυριακή.

Θα έδειχνε αφενός φιλότιμο και σεβασμό απέναντι σε μια κοινωνία που την προσβάλουν διαρκώς με την αντικοινωνική στάση τους και αφετέρου δεν οφείλει να πληρώνει ότι εκείνοι λερώνουν ή χαλούν στην πιο ήπια των περιπτώσεων για την ψυχική ικανοποίηση τους.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η “ατομική” ή η “συλλογική ευθύνη” πρέπει να αναληφθεί, ιδίως από εκείνους που τις χρησιμοποιούν αμφότερες ευρέως στο λεξιλόγιο τους για να προσελκύσουν τις μάζες. Αντιστοίχως και το “καλό παράδειγμα” ανυπομονεί να γίνει πράξη από τα χέρια τους.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 19/10/2016]