Δεν διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργία Περιβάλλοντος, κ. Γιάννης Τσιρώνης, ποια ακριβώς κινήματα πρέπει να κάνουν το καθήκον τους για το Ελληνικό και σε τι συνίσταται αυτό το καθήκον. Διότι κινηματίας δηλώνει και το πρωτοπαλίκαρο κατά της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές, κ. Τόλης Παπαγεωργίου, ο οποίος δημόσια δήλωσε ότι εκεί το κίνημα «όταν υπήρχε γεωτρύπανο σε μας, πηγαίναμε και το καίγαμε… Δεν δούλεψε γεωτρύπανο σε μας, όλα τα κάψαμε και τα ανατινάξαμε. Όταν ξεκινήσει γεωτρύπανο να δουλεύει στις Σάπες ή στο Πέραμα, πρέπει εμείς να είμαστε εκεί… Και από τη στιγμή που θα έρθουν τα ΜΑΤ, το παιχνίδι το έχουν χάσει».
Δεν φανταζόμαστε να το εννοεί έτσι ο οικολόγος υπουργός, διότι μπορεί να αναλάβουν τα «κινήματα» και στη Δυτική Μακεδονία και τις λιγνιτικές μονάδες που φαρδιά πλατιά υπέγραψε. Μάλλον η δήλωση του είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς ανοησίας που δέρνει την Πρώτη Φορά και την οδηγεί σε φαιδρές μεγαλοστομίες. Οχι μόνο σαν αυτές του κ. Αριστείδη Μπαλτά –ο οποίος το έπαιξε Σπίρτζης δίχως δάκρυα, μιλώντας για «ήττα στον δημοκρατικό δρόμο του σοσιαλισμού»–, αλλά σαν τα υπόλοιπα που είπε ο κ. Τσιρώνης. Πρέπει να είναι πρωτοφανές στην παγκόσμια ιστορία ο πωλητής να λέει δημόσια για τον αγοραστή: «Αν ήμουν εγώ επενδυτής θα ήμουν καχύποπτος για το Ελληνικό».
Πόση γελοιότητα μπορεί να παραχθεί στη διαδικασία επικύρωσης μιας σύμβασης Και πόση φαιδρότητα να επικαλείται η Πρώτη Φορά Αριστερά (ΠΦΑ) την αγορά, για την «απαξίωση μιας επένδυσης»; «Δεν απαξιώνω εγώ την επένδυση. Η αγορά Θα την απαξιώσει», είπε ο κ. Τσιρώνης, που σημαίνει ότι η ΠΦΑ δεν είναι κατά της αγοράς. Είναι υπέρ της απαξίωσης του κόπου και των χρημάτων των ανθρώπων. Διότι την ίδια αγορά που ελεεινολογούν όταν παράγει πλούτο και θέσεις εργασίας αυτή επικαλούνται ως μέσο καταστροφής.
Βεβαίως, όλα τα παραπάνω επιχειρήματα μοιάζουν με καρυδότσουφλα που δεν μπορούν να σωθούν στην τρικυμία που υπάρχει στα Αριστερά κρανία. «Δεν λέμε ψέματα, ούτε αλλάξαμε άποψη. Πάντα λέγαμε ότι είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων αλλά είμαστε υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας», είπε ο γνωστός για την ιστορική του ευρυμάθεια κ. Αλέκος Φλαμπουράρης. Και δεν μπορούμε καν να γελάσουμε. Αν η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν ήταν τόσο τραγική, θα λέγαμε ότι έχουμε κωμικούς υπουργούς. Τώρα είναι απλώς επικίνδυνοι.
[ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, του Πάσχου Μανδραβέλη, 24/09/2016]