Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΗΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ BLACKROCK, ΚΑΙ Η ΙΓΓΛΕΖΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!!!

ergostasio-skouriesΣε άρθρο του capital.gr με τίτλο «Επαφές Τσίπρα με επενδυτές και funds στις ΗΠΑ» και ημερομηνία 23/9/2016 (εδώ) διαβάζω για τις επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ:

«Σειρά επαφών με επενδυτές και ξένα funds, όπως η Black Rock, η Bank of America και η MerrillLynch, πραγματοποίησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας στα τετ α τετ, πολλά εκ των οποίων ήταν και ιδιωτικές συζητήσεις, να μεταφέρει κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας, στη διάρκεια των τετ α τετ, υποστήριξε πως η δεύτερη αξιολόγηση θα τελειώσει εύκολα και εντός του χρονοδιαγράμματος, ενώ, παράλληλα, σημείωσε απευθυνόμενος προς τους επενδυτές, πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές για τα εργασιακά. Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες αποκρατικοποιήσεις, σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ ως στόχους όρισε την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς και την ελάφρυνση του χρέους εντός του 2016, αν και αναφέρθηκε στην αντίδραση της Γερμανίας.

Οι επενδυτές, από την πλευρά τους, ζήτησαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπάρξει μείωση φόρων και να τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερα ο κύκλος αξιολόγησης της Αθήνας. Παράλληλα, έθεσαν επί τάπητος τις κινήσεις προς την κατεύθυνση ενός φιλικότερου επενδυτικού περιβάλλοντος και ζήτησαν να μην παρεμβαίνει η κυβέρνηση στις διοικήσεις των τραπεζών».

Όπως όλοι γνωρίζουμε η BlackRockείναι εκ των βασικών μετόχων της EldoradoGold, η οποία τουλάχιστον μέχρι προ ολίγων μηνών ήταν κόκκινο πανί για κάποιους υπουργούς, υφυπουργούς και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ… Τώρα τι έγινε; Έχουμε το θράσος να ζητάμε επενδύσεις στην Ελλάδα από την BlackRock; Κάτι συμβαίνει… Ή οι κυβερνητικοί έχουν μνήμη χρυσόψαρου, ή προσποιούνται πως δεν τρέχει τίποτα, ή μας… δουλεύουν κανονικά… Διαλέξτε και πάρτε, αλλά προσωπικά κλίνω προς το τρίτο…