MME ΚΑΙ “ΣΚΟΥΡΙΕΣ”

skouries-metalleiaΔιαβάζουμε στα «Χανιώτικα Νέα» πως στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου Κρήτης (Ιδρυμα “Αγία Σοφία”) ξεκίνησε προχθές το 5ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας.

Η καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου της Βιέννης Κατερίνα Σαρικάκη  σχολίασε την περίπτωση των Σκουριών της Χαλκιδικής και πώς καλύφθηκε δημοσιογραφικά το θέμα της επένδυσης εξόρυξης χρυσού από πανελλαδικές εφημερίδες κατά την περίοδο 2012- 2014.

«Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν εφημερίδες που τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ της επένδυσης των εταιρειών “Ελληνικός Χρυσός” και της καναδικής “EldoradoGold” καθώς και των τότε κυβερνητικών χειρισμών. Συγχρόνως εξαπέλυαν σφοδρές κατηγορίες εναντίον των κινημάτων και των κατοίκων που είναι ενάντια στην επένδυση, ενώ δεν έδιναν λόγο και χώρο στους διαμαρτυρόμενους πολίτες»

Τι λέτε κα καθηγήτρια… Ενώ οι εφημερίδες που ήταν αντίθετες στην επένδυση, έδιναν… άπλετο χώρο σε αυτούς που ήταν υπέρ, έτσι; Και δεν διαστρέβλωναν καθόλου την πραγματικότητα… και δεν ήταν καθόλου υβριστικές…

Όπως ακριβώς είναι σήμερα η ΑΥΓΗ, η Εφημερίδα των Συντακτών, το Χωνί, ο Δρόμος της Αριστεράς και όλα τα άλλα antigold έντυπα…