ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ “NO BORDER” ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

no border for #skouriesΧωρίς τους ξένους ακτιβιστές του “No Border” θα συνεχιστεί, όπως φαίνεται, η κατασκήνωση των antigold στον Κάκαβο.

Σε ανακοίνωση τους στο Facebook μέσω της σελίδας του group “BeyondEurope” με το οποίο είναι συγκοινωνούντα δοχεία ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από την περιοχή, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι θα ξαναεπιστρέψουν!

Από το κείμενο που αναρτήθηκε είναι φανερή η απογοήτευση των ξένων αλληλέγγυων για την πολύ μικρή συμμετοχή ντόπιων antigold στην χθεσινή κινητοποίηση.

Γράφουν χαρακτηριστικά: “The local movement is not as vital as a year ago” (μετ: “το τοπικό κίνημα δεν είναι τόσο ζωντανό, όσο πέρσι”).

Κατά την άποψη μας, αυτή η εξέλιξη έχει θετικό πρόσημο για την περιοχή και τον τουρισμό της, αν αναλογιστούμε το χάλι που άφησαν πίσω τους οι ξένοι αλληλέγγυοι των antigold στο ΑΠΘ, όπου εκτός όλων των άλλων εντύπωσε προκάλεσε η στρατιωτική οργάνωση τους και ο πανάκριβος εξοπλισμός τους (σύμφωνα με τα όσα δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα “Δημοκρατία” ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ).

Ενώ, δεν πρέπει να λησμονούμε τα άγρια επεισόδια που προκάλεσαν πέρσι το καλοκαίρι στις Σκουριές, με ρίψεις εκατοντάδων βομβών μολότοφ και άλλων εύφλεκτων υλικών μέσα στο δάσος. Τα άτομα αυτά διέμεναν σε κάμπινγκ στην Ιερισσό.

69 από αυτούς τους ξένους antigold “αλληλέγγυους” είχαν συλληφθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κατοχή τους είχαν βρεθεί μέχρι και πυρίμαχα γάντια!!!Ναι, ναι, ναι, αυτοί οι άνθρωποι είχαν έρθει να διαδηλώσουν για την προστασία του δάσους.

Το τίμησαν το δάσος τόσο πολύ, που κρίθηκε σκόπιμο να ξανακληθούν και φέτος, αλλά έφυγαν επειδή ξενέρωσαν με την ηχηρή απουσία των ντόπιων πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Αυτό βέβαια, δεν είναι νέο. Χρόνια υποστηρίζουμε, ότι οι ντόπιοι χωρίς τους ξένους αλληλέγγυους και κομματικούς μηχανισμούς να τους στηρίζουν από πίσω οργανωτικά και υλικά δεν έχουν καμία μαζικότητα. Το απέδειξε και αυτό η πραγματικότητα.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 26/7/2016]