ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: “ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ” ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επιτέλους… Και πάλι κοντά μας από πολύμηνη απουσία… Η Σταυρούλα Πουλημένη επί των antigold επάλξεων του stokokkino.gr, εξαπολύει τα βέλη της κατά των «ιμπεριαλιστών χρυσοθήρων»… (Και βέβαια ο Τόλης, λόγω έλλειψης άρθρων, το αναδημοσιεύει).

Μου είχε λείψει η Πουλημένη, αυτό το επαναστατικό γράψιμο που μου θυμίζει το Ριζοσπάστη της δεκαετίας του ’80…

Μετά την Wikipedia (δες εδώ) και το ΥΠΕΝ, ανακάλυψε λοιπόν και η κα Πουλημένη ίχνη ακτινόλιθου στα Μεταλλεία Κασσάνδρας… Μόνο που δεν μας τονίζει πως –σύμφωνα με τη νομοθεσία–, το ΥΠΕΝ απλώς επέστρεψε τον φάκελο για να ενσωματωθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, αλλά έχει βάλει έναν «θριαμβευτικό» υπέρτιτλο, «Βρέθηκε αμίαντος στις Σκουριές: Το ΥΠΕΝ επιστρέφει την τεχνική μελέτη στην Ελληνικός Χρυσός»!!

Σε ένα σημείο αναφέρει πως «Η παρουσία του αμιάντου στο κοίτασμα αναφερόταν στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την εταιρεία ως τρεμολίτης». Άγνοια, βέβαια, αφού τρεμολίτης και ακτινόλιθος έχουν τον ίδιο χημικό τύπο ([Ca2(Mg,Fe)5Si8O22(OH)2], απλά ο τρεμολίτης είναι άχρωμος, και ο ακτινόλιθος ανοικτοπράσινος (δες εδώ).

Να μην εντρυφήσουμε περαιτέρω στις λεπτομέρειες, υποπτεύεστε το περιεχόμενο… Απλά να αναφέρουμε που στηρίζεται η Πουλημένη για τα όσα γράφει. Κρατηθείτε: Στον Ομότιμο, και στον «θα γεμίσουμε καρκίνους» Μπένο!!! (Δυο φορές Ουάου!)…