ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ: ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΝΕΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

013 kentriki stoa f_1της Σοφίας Βούλτεψη, βουλευτού της ΝΔ

«Ήταν σαφές ότι η υπόθεση των Μεταλλείων χρησιμοποιήθηκε για να αποσπαστεί το ενδιαφέρον από την παραχώρηση των αεροδρομίων, κάτι για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σκουρλέτης προσωπικά, δήλωναν ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ.»

Η προηγούμενη φορά που υπήρξε μείζον πρόβλημα με τα Μεταλλεία Χαλκιδικής ήταν όταν ο κ. Σκουρλέτης αποφάσισε την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, στις 19 του περασμένου Αυγούστου Εκείνη την ημέρα, ο κ. Σκουρλέτης επισκέφθηκε μετά πολλών τυμπανοκρουσιών τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να του ανακοινώσει ότι με απόφασή του «σήμερα ανακαλούμε τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών. Κατά συνέπεια αυτό μεταφράζεται σε ένα προσωρινό σταμάτημα των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές». Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσίπρας είχε συγχαρεί τον υπουργό του, δηλώνοντας πως όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος . Την ίδια μέρα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε ανακοίνωση χαιρετίζοντας την απόφαση και μιλώντας για δικαίωση του αγώνα των κατοίκων της περιοχής. Ανάλογη ανακοίνωση είχε εκδώσει και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, που μιλούσε για δικαίωση των αγώνων τόσο των κατοίκων όσο και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η επομένη της ημέρας που η κυβέρνηση είχε βάλει την υπογραφή της κάτω από την σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ήταν δηλαδή σαφές ότι η υπόθεση των Μεταλλείων χρησιμοποιήθηκε για να αποσπαστεί το ενδιαφέρον από την παραχώρηση των αεροδρομίων, κάτι για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σκουρλέτης προσωπικά, δήλωναν ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ. Ωστόσο συνέβη και τα ψέματα εκείνα αποδείχθηκαν τόσο πολύτιμα, ώστε να χρειαστεί να κρυφτούν κάτω από… στρώματα χρυσού! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα: Ο κ. Σκουρλέτης ξιφουλκεί, επισκέπτεται το Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται (12 Ιανουαρίου 2016) και επιβάλλει θηριώδη πρόστιμα.

Για ποιο λόγο; Μα επειδή, όλως τυχαίως, την προηγουμένη ακριβώς (11 Ιανουαρίου) είχε αποσφραγιστεί από το ΤΑΙΠΕΔ η προσφορά της Cosco, μοναδικού διεκδικητή για το 67% του ΟΛΠ και όλοι θυμόμαστε π έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτήν την ιδιωτικοποίηση. Δηλαδή, πρόκειται για… πρωτόκολλο! Την μια μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μια μεγάλη αποκρατικοποίηση από αυτές που συνήθιζε να καταγγέλλει και να εξορκίζει και την επομένη κάνει μια φασαρία γύρω από τα Μεταλλεία Χαλκιδικής!

Με λίγα λόγια, η επένδυση της Χαλκιδικής έχει εξελιχθεί στο πιο πρόσφορο προπαγανδιστικό μπαλάκι της κυβέρνησης. Τα ψέματα συνεχίστηκαν, και την επομένη της πρώτης φασαρίας. Στις 20 Αυγούστου, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν έχουμε μια αρνητική εξέλιξη, η πολιτεία έχει τον τρόπο να δώσει λύσεις απέναντι στο θέμα της απασχόλησης των συγκεκριμένων ανθρώπων».

Όπως είδαμε αυτές τις μέρες, το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να αμφισβητεί τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων στα μεταλλεία.

Η προπαγάνδα του χρέους, η προπαγάνδα του ΑΕΠ και μια βάφτιση. Διερωτάται κανείς προς τι όλος αυτός ο ορυμαγδός επιθέσεων, προπαγάνδας, συνεντεύξεων, δηλώσεων, κυβερνητικών non papers, αναφορές κύκλων του Μαξίμου που παρακολουθούμε το τελευταίο δεκαήμερο ενόψει της προσπάθειας να ψηφιστεί (αν τελικά εγκριθεί από την τρόικα) η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό. Μας διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους πως η πρόταση δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ κύριες και επικουρικές συντάξεις (το είπε αυτολεξεί η κυβερνητική εκπρόσωπος).

Επιμένουν ότι δεν θα δεχθούν περαιτέρω παρεμβάσεις εκ μέρους της τρόικας (η πρόταση είναι τελική, είπε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος, την ώρα που διαμαρτύρονται διότι δεν έλαβαν προτάσεις από την αντιπολίτευση και δεν κάλεσαν σε διαβούλευση τους συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς).

Επαναλαμβάνουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε 11 μειώσεις συντάξεων (παραλείποντας να παραδεχθούν ότι οι ίδιοι, από τον Αύγουστο και μετά, έχουν ήδη προχωρήσει σε 13 διαφορετικές μειώσεις). Και βέβαια, συνεχίζουν να μας θυμίζουν ότι η κυβέρνηση προέρχεται από πρόσφατη λαϊκή εντολή, ο λαός αποφάσισε ποιος θέλει να διαχειριστεί τη χώρα, η κυβέρνηση είναι ισχυρή και στηρίζεται σε αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Επιπλέον, η στήριξη του λαού εδράζεται, όπως επίσης μας είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, στο γεγονός ότι για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι βλέπουν προοπτική καθώς από το 2018 και με την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται!

Δηλαδή, ο λαός και γνώριζε την συμφωνία όταν ψήφιζε τον Σεπτέμβριο και συμφωνεί και θεωρεί βέβαιο ότι οι συντάξεις θα αυξηθούν επειδή θα αυξηθεί το ΑΕΠ! Πώς τώρα θα αυξηθεί το ΑΕΠ, σε μια χώρα που χάνει χρόνο λόγω του περιορισμού κεφαλαίων και της ύφεσης, αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο!

Είχαμε (και συνεχίζουμε να έχουμε) την προπαγάνδα του χρέους – βάσει της οποίας ο λαός πρέπει να πεισθεί πως θα πληρώνει τώρα για να ρυθμιστεί το χρέος που θα αρχίσουμε να πληρώνουμε το 2022–, τώρα έχουμε και την προπαγάνδα του ΑΕΠ, βάσει της οποίας ο λαός θα υποστεί μειώσεις τώρα, ενόψει μιας αμφίβολης αύξησης του ΑΕΠ. Ενδιαμέσως, είχαμε και μια βάφτιση: Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ονομάστηκε ρήτρα βιωσιμότητας. Άρα, όλα καλά! Τα έχουν φτιάξει, οργανώσει, προγραμματίσει όλα τέλεια! Και επομένως, δεν χρειάζονται την βοήθεια κανενός!

[ΠΗΓΗ: ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ,17/01/2016]