ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΩΜΙΚΟΣ… ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΛΕΚΤΙΒΕΣ…!!!

mani-708_0Ο Γιάννης Χατζηχρήστος δηλώνει «Υπεύθυνος Ποιότητας στον Ιδιωτικό Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας» και «Μέλος του Συντονιστικού Κοινωνικής Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά δεν μας ξεγελάει… Είναι σίγουρα στενός συγγενής του αξέχαστο κωμικού Κώστα Χατζηχρήστου, ενός, από τους σημαντικότερους κωμικούς του παλιού-καλού ελληνικού κινηματογράφου. Αλλιώς δεν εξηγούνται όλα αυτά τα φαιδρά τα οποία προτείνει στο άρθρο του «Σκουριές: Εκεί που συγκρούονται δυο αντίθετες ιδεολογίες για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση», τα οποία μόνο γέλια προκαλούν και δημοσιεύονται βέβαια –που αλλού–, στο left.gr.

Ο εμμονικός κωμικός σε όλο το άρθρο του χρησιμοποιεί την έκφραση «νεοφιλελεύθεροι διαπλεκόμενοι» για τους υποστηρικτές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δίνοντας το ιδεοληπτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ταλανίζει όλα τα στελέχη του.

Μας λέει λοιπόν ο «ειδικός στην κοινωνική οικονομία», πως «αφού η Eldorado Gold πήρε απόφαση να αναστείλει το «επενδυτικό» της πρόγραμμα στις Σκουριές, επειδή είναι υποχρεωμένη να πειθαρχήσει με την Ελληνική νομοθεσία (!!!), ανοίγει ένα ακόμα μέτωπο αντιπαράθεσης ανάμεσα στους κάθε λογής νεοφιλελεύθερους και τους διαπλεκόμενους με την αναπτυξιακή λογική της Αριστεράς» Καλά ξεκινήσαμε, έτσι;

Αναρωτιέται λοιπόν ο ειδικός «τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας και πως αυτές θα αναπτυχθούν καλύτερα, μαζί με την υπόλοιπη περιοχή», αφού φύγουν οι… νεοφιλελεύθεροι διαπλεκόμενοι!.

«Η εναλλακτική πρόταση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μπορεί να δομηθεί και με αναπτυξιακό και οικολογικό πρόσημο, αντιστρέφοντας τις δήθεν αναπτυξιακές λογικές νεοφιλελεύθερης κοπής σε πραγματικές ευκαιρίες παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής ως εξής: Απαιτείται άμεσα ο καθαρισμός των εδαφών και των υδάτων αλλά και η  αποκατάσταση του περιβάλλοντος». Έτσι, γενικά… καθαρισμός (από τι, άραγε;) και αποκατάσταση περιβάλλοντος (και τι κάνει τόσα χρόνια η Ελληνικός Χρυσός;). Τέλος πάντων, το γέλιο είναι στη συνέχεια, μέχρι εδώ ήταν απλά μπουρδολογίες…

«Στις στοές που έχουν ήδη δημιουργηθεί, και παράλληλα με το πρόγραμμα αποκατάστασης του περιβάλλοντος, μπορούν να αρχίσουν εργασίες για την δημιουργία κατάλληλων χώρων: Για την αναπαλαίωση των κρασιών της Βόρειας Ελλάδας, που μπορούν με την ευκαιρία να αποκτήσουν έντονη εξωστρέφεια κάτω από κοινή ονομασία και με σταθερή ποιότητα. Για την καλλιέργεια μανιταριών ή άλλων καλλιεργειών που απαιτούν σταθερές συνθήκες υγρασίας και φωτός. Η ανάπτυξη της περιοχής με άξονα την προβολή των κρασιών και των άλλων αγροτοδιατροφικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής, με ήπιες παρεμβάσεις. Για την οργάνωση αυτών των εργασιών και επενδύσεων, προτείνεται  η άμεση οργάνωση των σημερινών εργαζομένων και κατοίκων και σε οργανώσεις/εταιρίες της Κοινωνικής Οικονομίας για την διεκδίκηση των έργων αλλά και για την οριζόντια διασύνδεσή τους με Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών της περιοχής και για την διαχείριση των νέων εκμεταλλεύσεων που δημιουργούνται.».

Υπάρχουν και υπολογισμοί για τις θέσεις εργασίας! «Υπολογίζεται ότι οι κατ” αρχήν οι θέσεις εργασίας (άμεσες και έμμεσες) που θα δημιουργηθούν με αυτό το σχέδιο είναι τουλάχιστον διπλάσιες από αυτές που προβλέπει το νεοφιλελεύθερο σχέδιο και η διάρκειά τους στο διηνεκές.»!!!

Είπατε τίποτα; Βέβαια μην σκεφθείτε πως αυτή την ιδέα την κατέβασε ο εγκέφαλος του καλλιτέχνη… Και αυτά κλεμμένα είναι… Δείτε το άρθρο εδώ για τις στοές και τα καταφύγια που είχε κατασκευάσει ο Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για την αντιμετώπιση εισβολών. (Λες και οι στοές ορυχείων με τα υπόγεια καταφύγια είναι το ένα και το αυτό… Όπως λέει κι ένα επιτυχημένο μοτο κωμικής τηλεοπτικής εκπομπής, εμείς στηρίζουμε την μπούρδα, απ’ όπου και αν προέρχεται…)