ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

unnamed

Υπομνήματα για την υποστήριξη των θέσεων τους από όλους τους παράγοντες της δίκης ζητήθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την απόφαση αναστολής των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, από τον πρώην υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Η σύσκεψη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και ο εκτελών καθήκοντα Προέδρου στο ΣτΕ, κ. Σακελλαρίου, ζήτησε μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή οι δικηγόροι να καταθέσουν υπομνήματα, ενώ από τους συνηγόρους του Δημοσίου επιπρόσθετα ζητήθηκε να απαντήσουν και σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που τους τέθηκαν από τους δικαστές, αλλά ζητήθηκε να καταθέσει υπόμνημα και ο τεχνικός Ilka Veikko Kojo.

Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα των σωματείων των εργαζομένων να τους δοθεί προσωρινή διαταγή, δηλαδή να παγώσει μέχρι νεοτέρας η απόφαση Σκουρλέτη για την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές.

Η απόφαση επί του αιτήματος αναστολής της απόφασης του κ. Σκουρλέτη θα εκδοθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές, ενώ η κυρία προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, κ.λπ. θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 2 Οκτωβρίου 2015.

Για όσο διάστημα διήρκεσε η σύσκεψη της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, έξω από το δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί 50 περίπου απολυμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

[ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr, 15/09/2015]