Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: «Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ»

maxresdefault

Διαβάζουμε στον ιστότοπο του left.gr, πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο απαντήσεων σε επίκαιρες ερωτήσεις, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής τη στήριξη της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές (!). Κατά τα άλλα επανέλαβε το γνωστό ποίημα του ΥΠΑΠΕΝ… Τα μεγάλα συμφέροντα, το περιβάλλον, η δημοκρατική νομιμότητα και όλο το πακέτο για την εσωτερική κατανάλωση, εντός ΣΥΡΙΖΑ… Αυτά θα μας πει πάλι το ΥΠΑΠΕΝ στη συνάντηση της άλλης Τρίτης; Η απάντηση των εργαζομένων ήδη έχει δει το φως της δημοσιότητας… Διαβάστε την ανάρτηση:

«Στις Σκουριές αναφέρθηκε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης στην Βουλή τονίζοντας τα εξής: “Αυτό που κάνει η κυβέρνηση με συνέπεια είναι να προσπαθεί να τηρηθεί πλήρως η νομιμότητα και να προστατευτεί το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον. Από τη πρώτη στιγμή η κυβέρνηση μας προέβη σε σειρά ενεργειών μεταξύ των οποίων ήταν η ανάκληση της αρχιτεκτονικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης στις Σκουριές προκειμένου να διεξαχθεί ενδελεχής έλεγχος αν τηρούνται οι προβλεπόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις. Αποστείλαμε δύο σημαντικές παρατηρήσεις που εντοπίζουν σημαντικές ελλείψεις στις τεχνικές μελέτες για τις μεταλλουργικές δραστηριότητες της εταιρείας και ζητάμε εξηγήσεις. Βεβαίως κάποια μεγάλα συμφέροντα έχουν συνηθίσει να μην ελέγχονται, έχουν συνηθίσει να θεωρούν τον εαυτό τους ως κράτος εν κράτει και έχουν συνηθίσει να θεωρούν τις κυβερνήσεις ως υπαλληλικό προσωπικό. Για αυτό πολλοί ξαφνιάστηκαν με τις κινήσεις της κυβέρνησης και την αποφασιστικότητά της και  χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους περίπου ως πολιορκητικό κροιό απέναντι στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία της Χαλκιδικής. Το αντίθετο, εμείς στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Η αντίθεσή μας είναι με την επιχείρηση στο κατά πόσον τηρεί την δημοκρατική νομιμότητα και την περιβαλλοντική νομοθεσία και κατά πόσο προστατεύεται με αυτά που πράττει το περιβάλλον, εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε θα μεταχειριστούμε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσουμε τα έννομα αγαθά, αυτές τις αξίες που είναι άλλωστε προγραμματικές μας εξαγγελίες », είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δείτε και το βίντεο της ομιλίας Λαφαζάνη εδώ.