ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΣΠΕΚΟΥΛΑΣ…

newego_LARGE_t_1101_3831290

Ο αγαπημένος μας ΥΠΑΠΕΝ δεν δίστασε να σπεκουλάρει πάνω στη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη, μιας εμβληματικής μορφής, ο οποίος άφησε το στίγμα του στα πράγματα της ελληνικής Αριστεράς. Διαβάστε το λογίδριο που δημοσίευσε στην ”Εφημερίδα Συντακτών” για τα 10 χρόνια από το θάνατο του αντάρτη και καπετάνιου του ΕΛΑΣ:

«Ο Χαρίλαος είχε ένα μεγάλο σπάνιο χάρισμα που τον κρατάει ζωντανό ανάμεσα μας. Μαγνήτιζε. Όσοι τον γνώριζαν, έστω και για λίγη ώρα, δεν τον ξεχνούσαν ποτέ. Η φυσιογνωμία του στριφογυρίζει πάντα, βαθιά χαραγμένη, στη μνήμη τους.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης δεν ήταν ένας από τους πολλούς κομμουνιστές ηγέτες της χώρας μας. Ξεχώριζε. Ήταν αυτός που κράτησε όρθιο και μεγάλο το ΚΚΕ στη μεταπολίτευση. Υπήρξε, όμως, ξεχωριστός κομμουνιστής, γιατί ταυτόχρονα ήταν βαθύτατα λαϊκός άνθρωπος και ακατάβλητος πατριώτης.

Ο Χαρίλαος είχε πάνω του κάτι το μοναδικό. Κουβαλούσε κάτι από μια πανάρχαια ελληνική κληρονομιά και ειδικότερα την κληρονομιά των μεγάλων πολέμαρχων και καπεταναίων του ’21, που βρήκαν τη δημιουργική συνέχεια τους στην Εθνική Αντίσταση. Κουβαλούσε κάτι από το ένστικτο τους, την απλότητα και το λαϊκό παροιμιώδη αφτιασίδωτο λόγο τους, τη λεβεντιά και τη ντομπροσύνη τους, τα βαθιά φυσικά ηγετικά τους χαρίσματα.

Χαρίλαε, ψηλά στο λόφο του Αη Λια, στο Παλιοζογλώπι, που αναπαύεσαι, έχεις διαλέξει καλή θέα για να αγναντεύεις και να περιμένεις να δεις τη λεύτερη , ανεξάρτητη και σοσιαλιστική Ελλάδα που οραματίστηκες μέσα από τα βάθη της καρδιάς σου. Ίσως να μην περιμένεις για πολύ !»

Καλό, ε; Ειδικά το τέλος… «Ίσως να μη περιμένεις για πολύ»… Δηλαδή εντάξει, μην ανησυχείς, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, να πραγματώσει το οράμά σου… Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της σπέκουλας, τότε τι; Αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα σχόλια του χαλκιδικιώτικου μπλογκ respentza, το οποίο δημοσίευσε το παραπάνω λογίδριο. Τα δημοσιεύουμε ακριβώς ως έχουν και τα συμπεράσματα δικά σας:

  • Αντε, πολέμαρχε Λαφαζάνη, στα άρματα για να μας χαρίσεις την λεύτερη, σοσιαλιστική και ανεξάρτητη Ελλάδα που ονειρευόταν ο Χαρίλαος. Εσύ, ούτως ή άλλως, βιώνεις το σήμερα με υστέρηση εβδομήντα χρόνων και είναι φυσικό να ζείς το 1944, τότε που το ίνδαλμά σου ζούσε και αγωνίζονταν να πραγματώσει το δικό του όνειρο, με τη γνωστή συνέχεια. Και, βέβαια, δεν αναμένουμε από σένα να διδαχθείς από το παρελθόν, μια και ονειροβατείς νυχθημερόν, ενυπνιαζόμενος σοσιαλιστικούς και κομμουνιστικούς παραδείσους. Παναγιώτη, συνέχισε τον ύπνο σου και μην ξυπνάς γιατί θα νιώσεις άσχημα και περίεργα. Κοιμήσου!!! -23 Μαΐου 2015 – 7:54 μ.μ.
  • Γιατί ο ανεπάγγελτος συντάκτης του άρθρου δεν προσχωρεί στο KKE? Να είναι βέβαιος ότι δεν θα μας λείψει καθόλου. Ο δε Φλωράκης εκεί που βρίσκεται έχει ήδη κριθεί αναλόγως από ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ. -23 Μαΐου 2015 – 8:38 μ.μ.
  • Αγαπητέ Παναγιώτη, Δεν θα έλεγα ότι με συγκίνησες με το λογίδριο για το Χαρίλαο. Δεν μου λέει τίποτε κάποιος που χύνει δάκρυα για το Χαρίλαο ενώ αγωνίστηκε λυσσαλέα να μικρύνει το ΚΚΕ. Και για να καταλαβαινόμαστε,είσαι υπουργός μιας κυβέρνησης που σχεδιάζει, αθεόφοβε, αμερικανική βάση στην Κάρπαθο. Έκανες γαργάρα μέσα στο ζεστό υπουργικό σου θόκο τα χορευτικά του Κοτζιά με τους φασισταράδες μακελάριδες των λαών. Κατάπιες αμάσητη τη συνέχεια της εξόντωσης του λαού μας με τον ΕΝΦΙΑ, την υπερφορολόγηση, τις συνθήκες γαλέρας για όλους τους εργαζόμενους. Και τολμάς να βάζεις στο στόμα σου το όνομα του ΚΚΕ και του Χαρίλαου;;; ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ (οι Αργείοι δεν φταίνε τίποτε)!! Αν σας έμεινε κάτι από το Χαρίλαο ξέρετε που είναι ο δρόμος της εργατικής τάξης και του λαού. Αλλιώς καθίστε στα γραφειάκια σας, γλύψτε κανένα ευρωενωσιακό κοκαλάκι κι αφήστε το λαό να βρει το δρόμο για τη λευτεριά του. -23 Μαΐου 2015 – 10:38 μ.μ.
  • Ο ΙΣΚΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΛΑΚΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ! -23 Μαΐου 2015 – 11:14 μ.μ.
  • Ναι, ο Χαρίλαος ήταν αληθινός κομμουνιστής, ενώ εσύ Δραχμαζάνη τι είσαι; Όταν χρειάστηκε, ο Χαρίλαος συμμετείχε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Εσύ και το Σύριζα συμμετέχετε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ σε ένα τσίρκο. Αλήθεια τι έλεγες και τι έκανες όταν ήσουν στο ΚΚΕ; Μήπως τελικά το Κόμμα σε ξέρασε σαν απόβλητο; Μάλλον η καλύτερη υπηρεσία που έχεις να προσφέρεις είναι να πας σπίτι σου και να ζείς με το οράματα μια εποχής που πέρασε. -24 Μαΐου 2015 – 12:39 π.μ.