ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

IMG_1671

Ας δούμε τι κρύβει η περίφημη ανακοίνωση ΥΠΑΠΕΝ μετά την μεγαλειώδη πορεία των εργαζομένων:
«Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Υπερασπιζόμαστε με όλη τη δύναμή μας το δικαίωμα των εργαζομένων στη διαμαρτυρία, ακόμα και αν στρέφεται άδικα κατά της κυβέρνησής μας.
[Φωνάζετε όσο θέλετε, δεν μας χαλάει ιδιαίτερα, αλλά να ξέρετε, εκ προοιμίου έχετε άδικο!!!]
Σεβόμαστε πλήρως τις ανησυχίες των εργαζομένων για τη δουλειά τους. Τους διαβεβαιώνουμε, όμως, ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του. Αντίθετα, οι θέσεις εργασίας τους απειλούνται από την πολυεθνική Eldorado Gold η οποία παριστάνει περιστασιακά τον ευεργέτη τους, μόνο και μόνο για να τους χρησιμοποιεί ως «ασπίδα» και μόλις κατοχυρώσει τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις της θα πετάξει στο δρόμο πολύ μεγάλο μέρος όσων δουλεύουν σήμερα. Εμείς δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους και οι αντιδικίες μας αφορούν μόνο τις αυθαιρεσίες της εταιρείας.
[Εμείς πάντα θα υποστηρίζουμε το ίδιο παραμύθι… Και σε περίπτωση που πετύχουμε στο σκοπό μας και οι Καναδοί αναγκαστούν να φύγουν και μείνετε άνεργοι, η Eldorado Gold θα φταίει που έφυγε!!! Να είμαστε εξηγημένοι από τώρα…]
Αν και σεβόμαστε τη διαμαρτυρία των εργαζομένων δεν δεχόμαστε τις απαράδεκτες πρακτικές της πολυεθνικής Eldorado Gold και των εγχώριων υποστηρικτών της, η οποία χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους και τις ανησυχίες τους για να συγκαλύψει παράνομες, αυθαίρετες και αντιπεριβαλλοντικές συμπεριφορές που απειλούν τη Χαλκιδική και τους πολίτες της.
[Θα συνεχίσουμε στο διηνεκές να επιμένουμε πως είμαστε μαζί σας και κατά της εταιρείας… Αλλά να ξέρετε, πριν ακόμα ολοκληρώσουμε κανέναν έλεγχο, έχουμε προαποφασίσει πως η εταιρεία εφαρμόζει «παράνομες, αυθαίρετες και αντιπεριβαλλοντικές συμπεριφορές που απειλούν τη Χαλκιδική και τους πολίτες της»].
Θέλουμε να τονίσουμε ότι η Eldorado Gold δεν είναι κράτος εν κράτει και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως «ασπίδα» τους εργαζόμενους και τις ανησυχίες τους για να διεκδικεί «ασυλία». Για να διεκδικεί να παραμένει εκτός ελέγχου προκειμένου να συγκαλύπτει αυθαιρεσίες και καταστροφικές επιλογές. Η Elodorado Gold πρέπει να αντιληφθεί ότι η πανέμορφη Χαλκιδική δεν είναι ιδιοκτησία της, ότι δεν είναι αφεντικό στη χώρα ούτε η Χαλκιδική «πειραματόζωο» περιβαλλοντικής καταστροφής για τα κέρδη της.
[Εμείς είμαστε «αριστερή» κυβέρνηση και δεν γουστάρουμε τις «καπιταλιστικές» πολυεθνικές… Και θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια φληναφήματα, επιχρισμένα με συρριζαϊκή επιχειρηματολογία και με άρωμα εθνικής αντίστασης στους «κακούς ξένους που θέλουν να μας βλάψουν»…]
Η Eldorado Gold και τα εγχώρια φερέφωνά της πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να εκβιάσει τη χώρα και την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να χρησιμοποιηθούν τακτικές «κατσαρόλας» στη χώρα. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και όχι νεοαποικία πολυεθνικών εταιρειών.
[Μια από τα ίδια για να το εμπεδώσετε.. (ή μάλλον ξεχάσαμε πως τα ξαναείπαμε και παραπάνω…]
Είναι εντυπωσιακό ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης τα οποία «θάβουν» όλες τις εργασιακές κινητοποιήσεις, προβάλλουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Σκουριές μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τις ανομίες και τον απαράδεκτο ρόλο που έχει αναλάβει η Eldorado Gold.
[Να διαβάζεται μόνο ΑΥΓΗ, Εφημερίδα Συντακτών και που και που την μπαλαντέρ Δημοκρατία, για να ενημερώνεστε… Και μη βλέπετε Αντέννα, ΣΚΑΪ, Mega και τέτοια περιθωριακά κανάλια… Να ενημερώνεστε από τον Κόκκινο, το Left.gr, και να περιμένετε να στήσουμε ξανά την ΕΡΤ…]
Η κυβέρνηση έχει καταθέσει πρόγραμμα επισκέψεων των αρμόδιων Υπουργών στη Χαλκιδική και στις Σκουριές, καθώς και πρόγραμμα για την κατάθεση πιο εξειδικευμένων προτάσεων για τα μεταλλεία της περιοχής.
[Θα έρθουν και ο Τσιρώνης και ο Λαφαζάνης να σας πουν τα ίδια και από κοντά…]
Η Eldorado Gold, όμως, και τα παπαγαλάκια της επιλέγουν τακτικές «κατσαρόλας» και «εκβιασμού». Αυτές οι τακτικές δεν θα περάσουν. Η κυβέρνηση θα υπερασπισθεί μέχρι τέλους την προστασία του περιβάλλοντος και το δημόσιο συμφέρον απέναντι στα συμφέροντα όσο ισχυρά και διαπλεκόμενα και αν είναι.
[Κι εσείς οι 6-7.000 χιλιάδες που ήρθατε προχθές έξω από το υπουργείο μας και χτυπάγατε τα κράνη σας, είστε παπαγαλάκια της ElDorado και πάτε να μας εκβιάσετε… Είστε και αχάριστοι… Δεν εκτιμάτε τον αγώνα που κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να υπερασπιστεί το περιβάλλον… όπως στην Πτολεμαΐδα με το νέο ατμοηλεκτρικό ρυπογόνο σταθμό παλαιάς τεχνολογίας, για τον οποίο έχουν σηκωθεί οι τρίχες της WWF και κάθε περιβαλλοντικής οργάνωσης…]
Καλούμε τους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν για αυτά τα αιτήματα και να απορρίψουν τις μεθοδεύσεις της Eldorado Gold που επιδιώκει να τους χρησιμοποιήσει για τις δικές της σκοπιμότητες»
[Γίνετε καλά παιδιά και γραφτείτε στην Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, και κάτι θα κάνουμε και για εσάς όταν φύγουν οι Καναδοί… Υπήρχαν κάτι ΕΣΠΑ, αλλά πήραμε τα χρήματα για την επόμενη δόση στο ΔΝΤ… Θα δούμε, έχει ο θεός (του ΣΥΡΙΖΑ)….]