ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

lafazanis-kamia-sumfwnia-me-paratasi-tou-programmatos.w_hr

«Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2015

Ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και Μηχανολογικής Μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές Χαλκιδικής

Με την απόφαση ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.10.1.6/172 214/375/26-2-2015, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακαλεί την υπ’ αριθμόν 14379/3600/8-10-2014 θεώρηση της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών», προκειμένου να γίνει επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις. Ο επανέλεγχος αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.»

Με αυτή τη δήλωση στον ιστότοπο του ΥΠΕΚΑ, σημερινού ΥΠΑΠΕΝ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πήρε την απόφαση πως από το φανεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι (για ακόμη μια φορά) ασυνεπής προς τους ψηφοφόρους του και τις παχιές προεκλογικές του εξαγγελίες, καλύτερα να καταστραφεί μια επένδυση που παλεύει να υλοποιηθεί εδώ και 10-15 χρόνια και να καταστραφούν οικονομικά μαζί και 2.000 περίπου οικογένειες, καμιά δεκαριά χωριά και οι προοπτικές ανάπτυξης ολόκληρης της Χαλκιδικής… Δεν θα αναφέρουμε το μήνυμα που περνάει προς το εξωτερικό και τους πιθανούς (απίθανους πλέον) επενδυτές που θα έκαναν την τρέλα να επενδύσουν στην Ελλάδα με Υπουργό Ανάπτυξης Λαφαζάνη…

Βέβαια, η απάντηση των μεταλλωρύχων ήταν άμεση. Με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό ανακοινώνουν την έναρξη ανένδοτου αγώνα μέχρι να δικαιωθούν:

Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Προς τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα

Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, 27 Φεβρουαρίου 2015

Η απόφαση του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη για ανάκληση της έγκριση δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές έριξε και το τελευταίο φύλλο συκής που έκρυβε το αναξιόπιστο πρόσωπο αυτού του υπουργού.

Επί ένα μήνα στις 4 συναντήσεις που είχαμε μαζί του μας υποσχέθηκε ότι πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση θα ερχόταν πρώτα στη Χαλκιδική για να ενημερωθεί και να δει από κοντά τους χώρους που εργάζονται 2.000 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ο πιο «αριστερός» υπουργός θεωρητικά αυτής της κυβέρνησης, αντί να τηρήσει το λόγο του απέναντι σε εργαζόμενους, προτίμησε να κάνει το χατίρι σε πρόσωπα αμφιβόλου ηθικής και εντιμότητας, των οποίων τις απόψεις επικαλείται στη σημερινή απόφαση του.

Δεν πειράζει. Αργά η γρήγορα ο κ. Λαφαζάνης θα καταλάβει το σφάλμα του και θα αντιληφθεί ότι όποιος παίζει με τις ζωές και την αξιοπρέπεια μας είναι χαμένος από χέρι.

Από σήμερα σταματάμε να συνομιλούμε μαζί του μέχρι να καταφέρει να μας αποδείξει που την έχει κρυμμένη την αριστεροσύνη και το σεβασμό του απέναντι σε εργαζόμενους.

Από σήμερα δεχόμαστε ως συνομιλητή μας μόνο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θα γίνουμε ο εφιάλτης σας μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Αν γίνουμε δυσάρεστοι στη κυβέρνηση ας στείλει τα ΜΑΤ.

Καλούμε τον επενδυτή να συνεχίσει τη στήριξη του επενδυτικού  έργου γιατί και το θέλει και θα το υπερασπιστεί ολόκληρη η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής. Τα μεταλλεία μας δεν είναι άξιος να τα κλείσει κανείς.

Ο ανένδοτος αγώνας μας μέχρι την οριστική δικαίωση μόλις ξεκίνησε!

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Γιώργος Χατζής, Πρόεδρος Σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα»    

Χρήστος Ζαφειρούδας, Πρόεδρος Επ. Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών

Μεταλλείων Κασσάνδρας