ΑΝΤΙGOLD.ORG Vs MIXOS

StratMapEXedited3

Γκρίνια από το antigold.org σε ανάρτησή του, σχετικά με την μετάλλευση κάτω από την Στρατονίκη. Με αφορμή ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός σχετικά με την πρόοδο των ερευνών στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών (κάτω από τη Στρατονίκη), που στοχεύουν στη δυτική επέκταση του κοιτάσματος, επανήλθε το θέμα των «ρωγμών» και «καθιζήσεων» στην Στρατονίκη. Για κάθε πλάκα που πιτσικάρει φταίει βέβαια η εξόρυξη και φταίει και ο νέος δήμαρχος που κατάγεται από την Στρατονίκη… Απολαύστε επιχειρήματα:

«Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος των Μαύρων Πετρών περιλαμβάνεται στη χαρακτηρισμένη από το νέο Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Μίχο “παραδοσιακή μεταλλεία” της οποίας είναι υπέρμαχος. Το παραδοσιακό κοίτασμα Μαύρες Πέτρες είναι κάτω από το παραδοσιακό χωριό Στρατονίκη, γενέτειρα του νέου Δημάρχου. Η σύγχρονη εκμετάλλευση των Μαύρων Πετρών άρχισε το 2000 από την TVX και συνεχίζεται αδιάκοπα μέρα-νύχτα μέχρι σήμερα από την Eλληνικός Χρυσός».

Η δικαιολογία για το ότι κανείς κάτοικος της Στρατονίκης δεν διαμαρτύρεται, είναι ότι «όλοι σιωπούν, με πρώτους τους κατοίκους της Στρατονίκης, αφού η καλή εταιρεία φρόντισε μεθοδικά να προσλάβει επιλεκτικά τους γόνους μεγάλων οικογενειών του χωριού»(!). Ακολουθεί και η απαραίτητη ανακοίνωση – απειλή, σε στιλ «θα σας δείξουμε, εμείς…». Εδώ εμπλέκεται και το σπίτι του κου Μίχου(!) Και σκεφτείτε πως ακόμα ο άνθρωπος δεν ανέλαβε καλά-καλά τα καθήκοντά του…

«Για τη Στρατονίκη ετοιμάζουμε μεγάλο άρθρο με πλήρως τεκμηριωμένα στοιχεία, το οποίο θα αφιερώσουμε στο νέο Δήμαρχο. Το καινούριο, μεγάλο, παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτι του, είναι δυτικά του ορίου της μέχρι σήμερα εξόρυξης, 80 μέτρα από την εκκλησία. Η εξόρυξη έχει ήδη προχωρήσει δυτικότερα από το σπίτι του κ. Μίχου. Τα καλά μαντάτα για την μακροημέρευση ττης “παραδοσιακής μεταλλείας” κάτω από τη Στρατονίκη, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, φαίνεται ότι είναι σύμφωνα με το όραμά του για το χωριό του και για το Δήμο Αριστοτέλη. “Ενότητα των Δημοτών” μέσα από στοές, φιρέδες και μέτωπα εξόρυξης. Αμήν.»