ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

News-2

Διαβάζουμε στο kilkisnews.gr πως μέσω της  ιστοσελίδας secure.avaaz.org συγκεντρώνονται υπογραφές για να σταματήσει κάθε μεταλλευτική δραστηριότητα στην Ελλάδα η Eldorado Gold και η Ελληνικός Χρυσός, οι οποίες υπογραφές θα αποσταλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι εδώ όλα καλά και θεμιτά… Δείτε όμως αυτούσιο το εξωφρενικό κείμενο που καλούνται να υπογράψουν οι υποστηρικτές της παύσης κάθε μεταλλευτικής δραστηριότητας:

Περιοχές αγροτουριστικές γεμάτες πράσινο και ζωή κινδυνεύουν σε αφανισμό εξαιτίας των εξορύξεων. Με συνέπειες μη αναστρέψιμες για την λειτουργία του οικοσυστήματος και της ίδιας μας της ζωής! Για να γίνει εξόρυξη ανατινάζουν τα πετρώματα με δυναμίτη δημιουργώντας ΤΟΞΙΚΗ ΣΚΟΝΗ που κατακάθεται στα φυτά και στις καλλιέργειες ή μεταφέρετε με τον αέρα και έτσι χιλιάδες άνθρωποι και ζώα γίνονται αποδέκτες (είτε μέσω της τροφής ή του αέρα) και κινδυνεύουν από καρκίνο. Για να απομονώσουν το χρυσό που είναι αναμεμειγμένος με άλλα πετρώματα τα ξεπλένουν με ΚΥΑΝΙΟ σε μεγάλους ανοιχτούς κρατήρες. Οι περιοχές μας είναι σεισμογενείς, διαρρέοντας το κυάνιο μολύνει και δηλητηριάζει λίμνες , ποτάμια ,θάλασσες και υπόγεια νερά. Καταπατούν τον τόπο μας και τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Μας αφαιρούν το δικαίωμα της επιλογής να ζούμε στην γη των γονιών μας , αναπνέοντας καθαρό αέρα , πίνοντας καθαρό νερό και τρώγοντας αυτά που παράγει η γη μας. Ήδη έγιναν ατυχήματα κοντά στη Βόλβη μεταφέροντας τοξικά απόβλητα που περιείχαν συμπύκνωμα γαλανίτη , θειούχου μολύβδου. Πρέπει να τους σταματήσουμε πριν είναι αργά. Χιλιάδες στρέμματα αρχέγονου δάσους στις Σκουριές έχει καταστραφεί, ….μπλα μπλα”.

Εκτός από κινδυνολόγοι λένε και ψέμματα. Προβάλλουν πάλι τους μύθους περί καρκίνου, κυανίου και βέβαια δεν λείπει το «αρχέγονο δάσος»…, αλλά και ο… ‘γαλανίτης’[sic]! Το δυστύχημα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι δρουν ανεξέλεγκτα και μας κάνουν και ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη. Τι να πει κανείς…