ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

biopοikilotita

Ο κοινοτάρχης Νεράιδας Κοζάνης  Ξενοφώντας Βαϊζογλου θέλησε να ευχαριστήσει με ανοιχτή επιστολή την «Ελληνικός Χρυσός» για το γεγονός ότι προχώρησε στη δωρεά πικροδαφνών και ναντινών από το δωρεά πικροδαφνών που διατηρεί η εταιρεία στην Ολυμπιάδα, αναλαμβάνοντας παράλληλα όλα τα έξοδα φύτευσης και εγκατάστασης συστήματος στάγδην άρδευσης των φυτών τόσο στην είσοδο του οικισμού, όσο και στο πάρκο του. Να θυμίσουμε πως στο χώρο των παλαιών αποθέσεων επί εποχής Μποδοσάκη έχει δημιουργηθεί στο εξυγιανθέν έδαφος ένα πρότυπο φυτώριο, το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα,  σε μια έκταση 100 στρεμμάτων με 2,5 εκατομμύρια ρίζες δέντρων και 250 είδη φυτών, τα οποία χρησιμοποιούνται για κάθε είδους Ολυμπιάδα

Στη σχετική ανάρτηση που έγινε από το ιστολόγιο kozan.gr, ο κοινοτάρχης της Νεράιδας δέχτηκε τη γνωστή κριτική, παλαιολιθικού τύπου κατά τη γνώμη μας, όπου κάποιοι πολέμιοι της μεταλλευτικής το μόνο που δεν του πρόσαψαν ήταν… η κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος!!!

Η… ατυχία για όλους εκείνους που έκαναν την πολύ αυστηρή έως και πολύ άδικη κριτική στον κ. Βαϊζογλου ήταν ότι ο ίδιος είχε επισκεφτεί το φυτώριο της Ολυμπιάδας, αναζητώντας φυτά για το διάκοσμο του χωριού του και απάντησε ως εξής στους επικριτές του.

«Φίλοι μου σχολιαστές έχω την εντύπωση πως τα βλέπετε αρκετά επιφανειακά. Την ίδια άποψη ίσως και σκληρότερη είχα και εγώ, προβληματίστηκα πολύ. Επισκέφθηκα και ξεναγήθηκα στο φυτώριο. είδα τις αποκαταστάσεις των εδαφών, μίλησα με κατοίκους της Ολυμπιάδας, ειλικρινά εντυπωσιάσθηκα. Το ερώτημα όμως παρέμενε, έπρεπε να δεχτώ την δωρεά ή όχι. Υπήρχε όμως και ένα άλλο δίλημμα, το συναίσθημα του εγωισμού και η αγάπη για την Νεράιδα. Θεωρώ για να μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις στα διλήμματα, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις επενδυτικές δραστηριότητες της Εταιρείας με αυτές των αποκαταστάσεων των εδαφών.

Ως προς τις επενδυτικές αν είναι δηλαδή συμφέρουσες για το Ελληνικό Κράτος ή όχι, θα έλεγα ότι δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά ούτε τις απαραίτητες γνώσεις για να κρίνω. Ως προς τις εργασίες για την προστασία του περιβάλλοντος, ΝΑΙ έχω άποψη, είναι αξιέπαινη η προσπάθειά τους και πραγματικά τους αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ.»

Ξενοφώντας Βαΐζογλου, Πρόεδρος Νεράιδας

Χρειάζεται κάποιο σχόλιο; Πιστεύω πως όχι…

[ΠΗΓΗ: politesaristoteli.blogspot, 2-06-2014]