ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ… ΔΙΑΒΟΛΟ;

tzitzikostas-allilegih

Ε, ότι η Εφημερίδα των Συντακτών θα προωθούσε τον δεξιό υποψήφιο Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα δεν το περιμέναμε ποτέ! Και ότι ο Τζιτζικώστας θα έβγαινε τόσο επικριτικός για την επένδυση στην Χαλκιδική, ώστε η εφημερίδα να γράψει ότι είναι κατά της επένδυσης, ε, αυτό πια… Ανίερες συμμαχίες προωθούνται στο όνομα των εκλογών… Υπέρ πάντων ο αγών;

Εφ. Συντ.: «Εάν εκλεγείτε ξανά περιφερειάρχης, τι στάση θα κρατήσετε απέναντι στις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική, όπου αντιδρούν οι κάτοικοι;»

Απ. Τζιτζικώστας: «Θα είμαστε συνεπείς στη μέχρι τώρα στάση μας. Ως αρχή, είμαστε σαφώς υπέρ των επενδύσεων γιατί μέσα από τον ιδιωτικό τομέα θα δημιουργηθούν οι νέες θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, όμως, δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία επένδυση που προκαλεί τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, στο φυσικό μας περιβάλλον, και την ίδια στιγμή πλήττει άλλους κλάδους όπως ο τουρισμός και η αγροτική μας οικονομία. Σ’ αυτό είμαι κάθετος. Με απλά λόγια και χωρίς ψιλά γράμματα, σας απαντώ ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξαντλήσει κυριολεκτικά όλα τα μέσα που διαθέτει για να διερευνήσει διεξοδικά τις αρνητικές επιπτώσεις από τη μεταλλευτική δραστηριότητα, όχι μόνο στη Χαλκιδική. Για όλα αυτά και πάντα μέσα στα πλαίσια του νόμου, ξεκινήσαμε ήδη την επικοινωνία με όλους του εμπλεκόμενους, καθώς και με το υπουργείο Περιβάλλοντος, που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο».

Τα συμπεράσματα δικά σας….