ΟΛΑ ΕΔΩ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΙ…

images

Μέχρι τις γιορτές στο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά κανένας δεν είχε ασχοληθεί με την υποψηφιότητα για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και δεν ήταν μυστικό ότι στην ηγεσία υπήρχε η εκτίμηση ότι το Μάιο ο χάρτης θα παρέμενε μπλε. Όμως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αρκετή κινητικότητα και μέχρι τις 20 του Γενάρη είναι πολύ πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία. Η επιτάχυνση των διαδικασιών φαίνεται πως συνδέεται με μία συγκεκριμένη δημοσκόπηση, που δείχνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνον κάλυψε τη διαφορά που είχε από τη Νέα Δημοκρατία στην περιοχή στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, αλλά πλέον προηγείται. Τα καλά νέα από αυτό το γκάλοπ πιέζουν, ώστε να κλείσει το θέμα της υποψηφιότητας, μιας υποψηφιότητας δεύτερου γύρου , όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από τους επιτελείς της Κουμουνδούρου.

Αν και ακόμη τίποτα δεν έχει κλείσει, το όνομα που ακούγεται περισσότερο από όλα είναι αυτό της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Κατερίνας Ιγγλέζη. Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητάς της λένε πως η σύνδεση του ονόματος της με το κίνημα κατά των μεταλλείων χρυσού μπορεί να… γυρίσει την αναμέτρηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς η Κατερίνα Ιγνλέζη έχει μία πραγματικά μεγάλη δημοφιλία βάσης όχι μόνον στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις κατά των μεταλλείων χρυσού αλλά και στο Κιλκίς, όπου συνολικά η τοπική κοινωνία είναι κατά των εξορύξεων.

Καταλάβατε τώρα γιατί η Ιγγλέση δεν έλειπε από καμιά πορεία, διαδήλωση, συναυλία, διαμαρτυρία ή ημερίδα κατά της επένδυσης; Αυτά για όσους έχουν ακόμη ενδοιασμούς για το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη τους….

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ]