Ο ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΟΡΑΣΗΣ, ΑΝΤΙΚΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ

Είναι εμπνευστής-ιδρυτής της Accessibility Support Academy και με κάθε βήμα του, αναδεικνύει την αξία της αφοσίωσης προς ένα πιο προοδευτικό, περιεκτικό και εμπνευσμένο μέλλον.

  • Η Accessibility Support Academy είναι μια εταιρεία με εξειδίκευση στη δημιουργία προσβασιμότητας!
  • Η Accessibility Support Academy δεν είναι απλώς μια εταιρεία. Είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία ενός κόσμου που είναι προσιτός για όλους!
  • Εκπαιδεύουμε ενήλικους και ανήλικους μέσα από επιμορφωτικά προγράμματα στην αναπηρία όρασης!
  • Με εξειδίκευση στην προσβασιμότητα, δημιουργούμε λύσεις που επιτρέπουν σε όλους να έχουν πρόσβαση σε κτίρια, υπηρεσίες και πληροφορίες ψηφιακές ή μη!
  • Μέσω αυτής της προσπάθειας, δημιουργούμε ένα πιο συμπεριληπτικό και δίκαιο περιβάλλον για όλους.
  • Ελάτε να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το κόσμο μας μαζί accessibility-sa.gr

Ο Θανάσης Σιδέρης είναι 35 ετών και μαζί με τον αδελφό του και τους γονείς του μεγάλωσαν στο χωριό Στρατονίκη, στη βόρεια Χαλκιδική. Καταλαβαίνεις από την πρώτη επαφή μαζί του ότι είναι ένας ήρεμος και καλλιεργημένος άνθρωπος, ιδιαίτερα ανήσυχος και αθεράπευτα φιλομαθής.

Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο τμήμα Εκπαιδευτικής Κοινωνικής Πολιτικής, έχει κάνει την πρακτική του στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, διατηρεί μια εταιρεία που ονομάζεται Accessibilty Support Academy και η οποία δημιουργεί προσβασιμότητα σε κτίρια και επιμορφωτικά προγράμματα για την εξυπηρέτηση ατόμων με οπτική αναπηρία κι εργάζεται επί σειρά ετών στην Eldorado.

Παρακολουθεί, επίσης, ένα μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως πάνω στη Διοίκηση και Ηγεσία Σχολικών Μονάδων στο Πανεπιστήμιο Φρέντερικ στην Κύπρο.

Έχοντας κάνει το «αγροτικό» του εργαζόμενος στον τουρισμό, στην εστίαση και σε σούπερ μάρκετ, στα 22 του βρήκε μια επαγγελματική ευκαιρία και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Η Eldorado τον προσέλαβε ως βοηθό χειριστή βαρέων μηχανημάτων το 2011 και τα πρώτα δύο χρόνια κυλούσαν ιδανικά.

Το 2013, μια μέρα σαν όλες τις υπόλοιπες στη δουλειά, ο Θανάσης είχε ένα πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα. Η διάγνωση σοκαριστική για οποιονδήποτε, πόσω μάλλον για έναν νέο άνθρωπο. Ολική απώλεια όρασης και από τους δύο οφθαλμούς. 

«Είναι πονετικό τη μία μέρα να ανοίγεις τα μάτια σου και να αντικρίζεις την ομορφιά και του πιο απλού πράγματος και την επόμενη να ξέρεις ότι έχεις χάσει ένα βασικό προνόμιο της ζωής. Ο πρώτος καιρός είναι πολύ δύσκολος.

Πρέπει να αποδεχθείς την απώλεια και βρίσκεσαι σε πένθος. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου δύο χρόνια για να γίνω καλά, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, μια και είχα μια σειρά από χειρουργεία. Θεωρώ ότι αποδέχθηκα σχετικά γρήγορα τη νέα κατάσταση».

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 30/5/2024]