ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΌΡΟΥΣ

Σας ενημερώνουμε ότι  για τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025, θα υποδεχόμαστε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου τη μαθητική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει τίτλο “Πόλεμος και Ειρήνη: με μια κατσαρόλα υλικά”.

Σκοπός του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα υλικά κατασκευής των αντικειμένων που εκτίθενται στις προθήκες του Μουσείου, μέσα από την οπτική της χρήσης τους σε καιρό ειρήνης και πολέμου, να γνωρίσουν τον τρόπο… κατασκευής τους, να αναρωτηθούν ποιες κοινωνικές συνθήκες τα διαμορφώνουν και ποιες εξυπηρετούν. Μέσα από ερωτήσεις – απαντήσεις και αναζητήσεις  καταδεικνύεται πως η πρόθεση των ανθρώπων είναι αυτή που καθιστά το ίδιο υλικό επικίνδυνο ή ακίνδυνο και πως οι κοινωνίες απειλούνται πολυεπίπεδα (θάνατοι, φτώχεια, προσφυγιά) όταν βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα παιδιά να διαβάσουν  ή να δουν σε βίντεο την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη»,  προκειμένου να εξοικειωθούν με τη θεματική που πρόκειται να αναπτύξουμε.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια μια ώρα για την Α΄ και Β΄ τάξη του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, και μιάμιση ώρα περίπου για τις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού .

Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, προκειμένου να προλάβουν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  των Δημοτικών σχολείων να το παρακολουθήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, και για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά και κατά τις ώρες 8:00 –16:00 στα τηλ. 2377023578 & 6972834023 (κα Ολυμπία Νασιώκα ).

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 21/5/2024]