ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ «DEEP SLEEP», ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο, 419 μέτρα κάτω από τα βουνά Snowdonia στην Ουαλία, το ξενοδοχείο «Deep Sleep» είναι το πιο βαθύ ξενοδοχείο στον κόσμο. 

Αυτή η υπόγεια οπή, με διαμονές που κοστίζουν έως και 550 λίρες, βρίσκεται βαθιά μέσα σε έναν θάλαμο του εγκαταλειμμένου ορυχείου σχιστόλιθου Cwmorthin και είναι προσβάσιμη μόνο μέσω μιας «απότομης και απαιτητικής» διαδρομής μέσω των παλιών εργασιών. Ονομάζεται «Deep Sleep» και αποτελείται από τέσσερις ιδιωτικές καμπίνες με δύο μονά κρεβάτια και ένα «ρομαντικό» σπήλαιο με διπλό κρεβάτι, τραπεζαρία και εγκαταστάσεις τουαλέτας με απλές τουαλέτες και νιπτήρες.

Το ξενοδοχείο προσφέρει την «εμπειρία περιπέτειας απομακρυσμένης κατασκήνωσης» και διευθύνεται από την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων Go Below. Λειτουργεί μόνο μια νύχτα την εβδομάδα, το Σάββατο βράδυ. Η εμπειρία ξεκινά το Σάββατο απόγευμα στις 5 μ.μ. στη βάση του Go Below κοντά στην πόλη Blaenau Ffestiniog, όπου οι επισκέπτες συναντούν τους οδηγούς που θα τους οδηγήσουν στο ξενοδοχείο. Κατά τη διαδρομή τους στο ξενοδοχείο, πρέπει να περπατήσουν 45 λεπτά στα βουνά σε μια διαδρομή που είναι απότομη μερικές φορές, αλλά προσφέρει όμορφη θέα. Το ταξίδι περιλαμβάνει επίσκεψη σε ένα εξοχικό σπίτι για προετοιμασία πριν την κάθοδο τους στον κάτω κόσμο.

Ο ιστότοπος του ξενοδοχείου αναφέρει:

«Τότε είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον έξω κόσμο και να κατευθυνθούμε στα βάθη του μεγαλύτερου και βαθύτερου εγκαταλειμμένου ορυχείου σχιστόλιθου στον κόσμο». Κατευθύνοντας μέσα από το ορυχείο και διασχίζοντας τις σκάλες των αρχαίων ανθρακωρύχων, τις σάπιες γέφυρες και τις ανακατεμένες γέφυρες, οι επισκέπτες μαθαίνουν πολλές ιστορικές πληροφορίες για το ορυχείο και τη ζωή των ανθρακωρύχων. Το ταξίδι προς το ξενοδοχείο διαρκεί περίπου μία ώρα.

Όταν φτάνουν στο Deep Sleep μέσα από τη μεγάλη πόρτα από χάλυβα, οι επισκέπτες καλωσορίζονται με ένα ζεστό ποτό και μπορούν να απολαύσουν ένα δωρεάν γεύμα «σε στυλ αποστολής» στο τραπέζι πικνίκ του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν έναν βαθύ ύπνο στα άνετα κρεβάτια, καθώς το ξενοδοχείο διατηρεί θερμοκρασία 10 βαθμών Κελσίου όλο το χρόνο. Τα ρεύματα χαμηλής τάσης τροφοδοτούνται από μπαταρίες 12V και υπάρχει ακόμη Wi-Fi σύνδεση μέσω καλωδίου ethernet που προέρχεται από μια κεραία 4G στην επιφάνεια. Επιπλέον, υπάρχει τρεχούμενο νερό από μια πηγή μέσα στο ορυχείο.

Οι ξεναγοί και το τεχνικό προσωπικό διανυκτερεύουν στο ξενοδοχείο μαζί με τους επισκέπτες και στις 8 π.μ. προσφέρεται πρωινό με «απλά σνακ» και ζεστό ποτό. Έπειτα, οι επισκέπτες ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην επιφάνεια, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την περιπέτειά τους και επανέρχοντας στο φως της ημέρας. Η ιδέα για αυτήν τη μοναδική εμπειρία προήλθε από τον ιδρυτή του Go Below, Miles Moulding, που ξεκίνησε το πρόγραμμα τον Απρίλιο. Το «Deep Sleep» κατατάσσεται ως το βαθύτερο κατάλυμα στον κόσμο, ξεπερνώντας μια σουίτα ξενοδοχείου στο Sala Silver Mine της Σουηδίας που βρίσκεται 508 πόδια (154 μέτρα) κάτω από την επιφάνεια. Η τιμή ενοικίασης μιας ιδιωτικής καμπίνας για δύο είναι 350 £, ενώ η διανυκτέρευση στο ρομαντικό σπήλαιο κοστίζει 550 £.

[ΠΗΓΗ: https://sportlive.gr/, 18/3/2024]