ΆΛΛΑ 3,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΠΟ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Δυναμικά ξεκινά και το 2024 για τον Δήμο Αριστοτέλη, με την εισροή 3.500.000 € στα ταμεία του, χάρη στον διπλασιασμό των μεταλλευτικών τελών που αποδίδονται στον Δήμο Αριστοτέλη και για το 2022! Η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε εκ νέου και πέτυχε την αύξηση του ποσοστού των τελών που αποδίδονται στον Δήμο, στο 40%, το μέγιστο που προβλέπει ο νόμος.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε:

«Είχα τονίσει ήδη από το 2019 τη φιλοσοφία μας. Για τον πλούτο που αντλείται από τη γη του Αριστοτέλη, θα πρέπει να αποδίδεται πλούτος στην κοινωνία του Αριστοτέλη. Ο Δήμος μας είναι ίσως ο μοναδικός δήμος στη χώρα που λαμβάνει το μέγιστο ποσοστό του 40% των τελών που αποδίδονται από τη μεταλλευτική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα εντός των ορίων του. Τεκμηριώσαμε με απόλυτο τρόπο προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος το αναφαίρετο δικαίωμά μας να διεκδικούμε το μέγιστο ποσοστό. Οφείλω να ευχαριστήσω όμως, τόσο τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, όσο και την υφυπουργό Αλεξάνδρα Σδούκου, για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν. Και φυσικά τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΝ.

Οι διεκδικήσεις μας συνεχίζονται για τη συνολική αλλαγή του νόμου που θα επιτρέψει την απόδοση ακόμα μεγαλύτερου ποσοστού των μεταλλευτικών τελών στον Δήμο Αριστοτέλη.»

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 3/1/2024]