ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2024: ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥΣ;

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αποκάλυψε τι σχεδιάζει το Υπουργείο.

Μια ολιγοήμερη παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ώστε να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων την περίοδο των εορτών.

Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ενδεχομένως λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία, για κάποιες μέρες να έχουμε και μια παράταση στη διαδικασία.»

Πάντως, ο κ. Θεοχάρης εμφανίστηκε αντίθετος στο να δίνονται παρατάσεις, λέγοντας πως κυβερνητικός στόχος είναι η δημιουργία πάγιου συστήματος για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας, ώστε να μην υπάρχουν ρυθμίσεις.

«Θα σας παραπέμψω σε μια διάταξη που θα κατατεθεί ενδεχομένως και σήμερα και θα ψηφιστεί την Τετάρτη. Ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις. Και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ενδεχομένως-γιατί φέρνουμε όλες αυτές τις ρυθμίσεις, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία-ενδεχομένως για κάποιες μέρες να έχουμε και μια παράταση στη διαδικασία. Πέρυσι είχαμε δώσει μια παράταση αρκετά γενναιόδωρη. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί παράταση 2 μηνών. Δεν είναι και οι συνθήκες οι ίδιες. Η χώρα μας πια μπαίνει σε μια κανονικότητα» επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 19/12/2023]