ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ

Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η φετινή τουριστική σεζόν για την Αμμουλιανή, καθώς το μικρό νησάκι της Χαλκιδικής «βούλιαξε» από κόσμο το καλοκαίρι που πέρασε.

Ο Νικήτας Μαρτυγάκης, πρόεδρος του Αναπτυξιακού συλλόγου Αμμουλιανής τόνισε, στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ότι έχουν γίνει βήματα για την προβολή του νησιού και η ανταπόκριση από πλευράς τουριστών είναι μεγάλη, ενώ σημαντικές είναι και οι υπηρεσίες φιλοξενίας που παρέχει το νησί.

«Ήταν η καλύτερη χρονιά όλων των προηγούμενων ετών, με χαρακτηριστικά τις πολύ υψηλές πληρότητες, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και επίσης με την αύξηση της ημερήσιας κατανάλωσης ανά επισκέπτη. Το νησί έχει αρχίσει σιγά σιγά να «κλείνει το μάτι» και στην κατηγορία των luxury επισκεπτών, καθώς χρόνο με το χρόνο δημιουργούνται μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που υπηρετούν αυτή την κατηγορία.

Οι ροές των τουριστών είναι κυρίως από τα Βαλκάνια, από την Κεντρική Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αισθητή η επίσκεψη από την ιταλική αγορά, καθώς είχαμε κάνει μια προσπάθεια προβολής της Αμμουλιανής εκεί και δείχνει μια σπουδαία ανταπόκριση. Φέτος αρχίσαμε να προβάλλουμε το νησί και στην Ολλανδία. Κάνουμε κάποιες δράσεις. Δεν είναι μόνο η προβολή, αλλά και οι υπηρεσίες φιλοξενίας μας», όπως είπε.

Ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, αλλά και ο κ.Μαρτυγάκης μίλησαν επίσης για το εγχείρημα να μετατραπεί η Αμμουλιανή σς νησί μηδενικών αποβλήτων.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 24/10/2024]