ΓΙΑ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ – AΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 27 νέες δασικές πυρκαγιές – Για ενδέκατη ημέρα καίει το πύρινο μέτωπο στον Έβρο – Aναζωπυρώσεις στη Ροδόπη

Μαίνεται για 11η ημέρα η πυρκαγιά στον Έβρο με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Οι αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται αφορούν στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρεις Βρύσες, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν οικισμοί.

Παράλληλα, μαίνεται το μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς, όπου και εκεί, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί και να μην περάσει τον οδικό άξονα, από όπου εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση.

Εκτός από τον Έβρο, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στη Ροδόπη. Σε εξέλιξη είναι το μέτωπο της Λεπτοκαρυάς, ενώ υπάρχει αναζωπύρωση στην περιοχή Μεταλλεία, βόρεια της Κίρκης. Εκεί είναι και οικισμός των Κασσιτερών του δήμου Μαρωνείας Σαπών. Οι συχνές αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο καταφέρνουν επιτυχώς να τις αντιμετωπίσουν.

Συνολικά στις πυρκαγιές στον Έβρο και στη Ροδόπη επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις το τελευταίο 24ώρο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 27 νέες δασικές πυρκαγιές κατάφεραν τις περισσότερες από αυτές να τις αντιμετωπίσουν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Συνολικά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν ή και βρίσκονται αντιμέτωπες με 74 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, με τις σημαντικότερες εξ αυτών να είναι σε Έβρο, Ροδόπη, Πάρνηθα και Βοιωτία.

[ΠΗΓΗ: https://www.makthes.gr/, 29/8/2023]