ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ – ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Χωρίς τέλος η πύρινη κόλαση στον Έβρο – Η οικονομική καταστροφή είναι τεράστια και οι σοβαρότερες επιπτώσεις θα φανούν μεσοπρόθεσμα – Επαγγελματικές συντεχνίες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

Ένας εφιάλτης χωρίς τέλος. Έτσι μοιάζει η φωτιά στον Έβρο που συνεχίζει να καίει για 12η μέρα. Το μέτωπο είναι στη Δαδιά και η προσπάθεια είναι οι φλόγες να μην φτάσουν τον μικρό πυρήνα του δάσους, κάτι που εξαρτάται και από τη φορά και ένταση των ανέμων.

Χθες Τρίτη εστάλη εκ νέου μήνυμα μέσω του 112 αυτή τη φορά για να εκκενωθεί η περιοχή Κοτρωνιά με τους κατοίκους να απομακρύνονται προς Γιαννούλη. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υψηλός και σήμερα.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν πυροσβεστικές δυνάμεις από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στην μεγαλύτερη δασική φωτιά που έχει καταγραφεί ποτέ στην ΕΕ με την Κομισιόν να ανακοινώνει ότι έχει κινητοποιήσει τη μισή αεροπορική πυροσβεστική δύναμη που διαθέτει για να βοηθήσει στις μάχες με τις φλόγες.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει: «Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Επιτροπής έχει κινητοποιήσει 11 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο από το αποθεματικό rescEU».

H φωτιά έκαψε μέχρι στιγμής πάνω από 800.000 στρέμματα, και η καμένη έκταση εκτιμάται ότι ισούται με αυτή της Νέας Υόρκης.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 30/8/2023]