ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΈΝΤΑΣΗ ΣΤΑ Ν. ΦΛΟΓΗΤΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ “ΜΟΝΙΜΩΝ” ΟΜΠΡΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει πλέον στη Χαλκιδική το θέμα με τις “κλειδωμένες” ομπρέλες και ξαπλώστρες που ιδιώτες εγκαθιστούν μόνιμα στις παραλίες και συνεργεία των δήμων αναγκάζονται να τις απομακρύνουν από τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού.

Στα Φλογητά, προκλήθηκε ένταση, στην έφοδο του δήμου το πρωί και συγκεκριμένα, όταν λουόμενοι είδαν τα συνεργεία να τους ξηλώνουν τις ομπρέλες που τις αφήνουν στην παραλία συνεχώς στημένες, δεμένες με αλυσίδα, μαζί με τα κλειδωμένα με λουκέτο καθίσματα και ξαπλώστρες, χωρίς να τα απομακρύνουν, όταν δεν γίνεται χρήση τους.

Όπως υποστηρίζουν αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι από αυτούς, ζουν μόνιμα στην περιοχή και αυτό τους διευκολύνει ώστε να ανεβοκατεβαίνουν στην παραλία, χωρίς να κουβαλούν κάθε φορά μαζί τους ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ακόμη, αυτό που επισημαίνουν, είναι ότι για όλους πρέπει να ισχύει η νομιμότητα.

Η απομάκρυνση των μόνιμων κατασκευών θα γίνει σε όλη την ακτογραμμή του δήμου Νέας Προποντίδας και προσεχώς και στον δήμο Κασσάνδρας.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, καθώς, κάθε χρόνο, περίοικοι διατηρούν στο ίδιο σημείο, επί πολλές ημέρες καταχρηστικά τις πακτωμένες κατασκευές τους, πολλές φορές ακόμη και για όλη τη θερινή περίοδο.

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 10/8/2023]