ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΙΣ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥ CANADAIR ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

Νεκροί είναι τα δύο μέλη του πληρώματος του μοιραίου καναντέρ που κατέπεσε στην Κάρυστο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Πρόκειται για τον σμηναγό Χρήστο Μουλά 36 ετών και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 26 ετών, σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

  • Ο ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης
  • Ο σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, στην Εύβοια:

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Η συντριβή του αεροσκάφους και ο τραγικός θάνατος των δύο ηρωών χειριστών σε ώρα καθήκοντος έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Mε απόφαση κ. Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 26/7/2023]