ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ «ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ» ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την Αμμουλιανή, με τη διαμόρφωση του κτιρίου της «Καλογερικής Λέσχης» σε Πολυχώρο Πολιτισμού, ξεκινά μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στέλιο Βαλιάνο.

Το έργο προϋπολογισμού 395.000€ χρηματοδοτείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» όπου εντάχθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και σχετική έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Η «Καλογερική Λέσχη» της Αμμουλιανής, κατασκευής 1896 από Αγιορείτες μοναχούς, παρέμεινε επί χρόνια αναξιοποίητη, παρά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της αξία και ιστορία.

Η Δημοτική Αρχή, αφού εκπόνησε όλες τις αναγκαίες μελέτες και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, προωθεί την άμεση έναρξη των εργασιών, ώστε η Αμμουλιανή να αποκτήσει πολύ σύντομα μια Στέγη Πολιτισμού που θα φιλοξενεί λαογραφικές, εικαστικές και άλλες εκθέσεις και δράσεις.

Στη νέα του μορφή, το κτίριο θα περιλαμβάνει και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν του μοναδικού κατοικημένου νησιού της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Όπως είχα πει όταν καταθέσαμε την πρόταση χρηματοδότησης, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε πλέον, ένα ακόμα σημαντικό έργο για την Αμμουλιανή, με απόλυτο σεβασμό στο κτίριο και στην αρχική του μορφή. Διατηρώντας ανέπαφο τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του κτιρίου, αναβαθμίζουμε την εξωτερική οψη και το εσωτερικό του, για την υποστήριξη της νέας χρήσης που σχεδιάσαμε. Συνεχίζονται και μ` αυτό το έργο, οι αποδείξεις ότι κάνουμε πράξη τη φιλοσοφία μας για έναν Δήμο με 16 πρωτεύουσες. Στόχος μας είναι, όλες οι κοινότητές μας, να έχουν παρόμοιους χώρους για τη φιλοξενία πολιτιστικών, συνεδριακών, τουριστικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.»

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 4/5/2023]