ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Στις 6 και 7 Μαΐου, ο οργανισμός για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών Women On Top πρόκειται να πραγματοποιήσει δύο σειρές διερευνητικών εργαστηρίων, στο Στρατώνι και το Παλαιοχώρι αντίστοιχα, για την κατανόηση των επαγγελματικών και επιμορφωτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη.

Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο μιας μεγάλης έρευνας που για πρώτη φορά διεξάγει ο οργανισμός στην ελληνική περιφέρεια, με στόχο να γνωρίσει και να κατανοήσει σε βάθος τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών που ζουν σε μη αστικές περιοχές της χώρας μας.

Η έρευνα στο σύνολό της, θα εστιάσει σε 10 διαφορετικές περιοχές της ελληνικής περιφέρειας (νησιωτικές, ηπειρωτικές ή/και ορεινές περιοχές, αγροτικές ή τουριστικές, με διαφορετική έκταση και σύνθεση πληθυσμού). Σε κάθε περιοχή, η καταρτισμένη ομάδα του οργανισμού θα πραγματοποιήσει εργαστήρια εστιασμένης συζήτησης (focus groups), καθώς και συνεντεύξεις με γυναίκες της περιοχής, από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. 

Μέσα από τα ευρήματα της έρευνας, ο οργανισμός θα αποτυπώσει (με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχουσών) τα πιο συνήθη προβλήματα που απαντώνται στην επικράτεια, αλλά και θα προτείνει λύσεις που μπορεί να υιοθετήσει η Πολιτεία, οι Επιχειρήσεις αλλά και η Κοινωνία των Πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα προβλήματα αυτά αλλά και νέους τρόπους ώστε οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να φτάσουν αποτελεσματικά στις γυναίκες που τις έχουν περισσότερη ανάγκη.

Οι γυναίκες 18-65 ετών που θα ήθελαν να πάρουν μέρος στα εργαστήρια του Στρατωνίου ή του Παλαιοχωρίου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα που βρίσκεται εδώ: https://forms.gle/vi7YhpeU3griRXc66

Για περισσότερες πληροφορίες: stella@womenontop.gr,  6945993798 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 4/5/2023]