ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ STREET FOOD ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΝΑ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ» ΠΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΘΕΣΜΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ανοιχτή πρόσκληση στους λάτρεις του street food απευθύνει ο Δήμος Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, εγκαινιάζοντας στις 18 Μαΐου στα Στάγειρα της Χαλκιδικής μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, που εντάσσονται στο σχεδιασμό για την αναβίωση των «Αριστοτελείων» των εορτών των ελληνιστικών χρόνων που ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του Έλληνα φιλόσοφου Αριστοτέλη.

Η διοργάνωση με τίτλο «Αριστοτελικό Συμπόσιο» θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα της Χαλκιδικής την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 7 το απόγευμα και προορίζεται να αποτελέσει κορυφαία γαστροπολιτιστική αναφορά στα συμπόσια της ελληνιστικής εποχής, όπου φαγητό και κουβέντα θα εναλλάσσονται μέσα από αναλόγια και γαστρονομικές προτάσεις.

Τη γαστρονομική επιμέλεια θα έχει ο γνωστός chef Δημήτρη Τσανανάς που θα βραβευτεί από τους συντοπίτες του για την προσφορά του στη γαστρονομία και την αναγνώρισή του εκτός των ορίων του Δήμου Αριστοτέλη απ` όπου κατάγεται.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της ατμοσφαιρικής εκδήλωσης έχει ο Στέλιος Καλαιτζής, ενώ συμμετέχουν οι ηθοποιοί Λευτέρης Δημηρόπουλος και Ρέα Σαμαροπούλου αφηγούμενοι αποσπάσματα από τα ΦΥΣΙΚΑ του Αριστοτέλη. Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα έχουν ο DJ Κώστας Συμεωνίδης από τα Νέα Ρόδα και ο Θωμάς Ασλανίδης. 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μία ζωντανή street food επίδειξη αρχαιοελληνικής κουζίνας και ένα ζωηρό cooking demonstration θα δημιουργήσουν τη γέφυρα από το παρελθόν στο σήμερα, με τον μαύρο χοίρο το άγριο κατσίκι, τα αριστοτελικά βότανα, τα τουρσιά και τις τρούφες να μετατρέπουν το street food σε «πρεσβευτή» της γαστρονομικής ιστορίας του Αριστοτελικού Όρους.

Σε μια κίνηση που φιλοδοξεί να προσδώσει στην πολιτιστική δραστηριότητα ένα πιο άμεσο κοινωνικό αποτύπωμα, μέρος των εσόδων της εκδήλωσης, θα διατεθεί από τον τοπικό κοινωνικό φορέα «Ενσυναίσθηση» στο Ιατρείο των Σταγείρων, προκειμένου αυτό να εξοπλισθεί με είδη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

Αποτελώντας και ευκαιρία τουριστικής προβολής, η πρωτότυπη εκδήλωση θα καταγραφεί από εκπροσώπους Τύπου προερχόμενους από τις Κάτω Χώρες, που θα βρίσκονται στον Δήμο Αριστοτέλη στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης με την περιοχή ως τουριστικό προορισμό.

Το «Αριστοτελικό Συμπόσιο» στα Στάγειρα, ο Δήμος Αριστοτέλη φιλοδοξεί να το θεσμοθετήσει ως ένα ετήσιο street food festival ενταγμένο στο KOUZINA και  στα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ, συνδυάζοντας μέσα από δρώμενα και αφηγήσεις, γαστρονομία, ιστορία, πολιτισμό και τουρισμό!

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 11/5/2023]