ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εντός των προσεχών εβδομάδων ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ουρανούπολης και ανακατασκευής της παραλιακής οδού, συνολικού προϋπολογισμού 340.600 €, καθώς ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο του έργου εταιρεία.

Με την ολοκλήρωση του έργου, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  θα επιτευχθεί η αισθητική αναβάθμιση ολόκληρης της παραλιακής περιοχής, μέσω της διαμόρφωσης μιας περιπατητικής διαδρομής που θα συνδέει τον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (δρόμος προς τη Μονή Ζυγού) με ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του οικισμού, τον Πύργο του Προσφορίου.

Σημαντικοί στόχοι του εν λόγω έργου είναι:

  • η εξασφάλιση της προσβασιμότητας για όλους κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, με διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, την κατασκευή ραμπών για Α.Μ.Ε.Α. και λωρίδων καθοδήγησης ατόμων περιορισμένης όρασης,
  • η διευθέτηση του προβλήματος της άναρχης στάθμευσης που παρατηρείται σήμερα
  • η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής μελέτης μέσω καλαίσθητων πλακοστρώσεων και κρασπεδώσεων.

Το έργο φυσικά περιλαμβάνει την ανακατασκευή και νέα ασφαλτόστρωση της παραλιακής οδού με διαγράμμιση διαβάσεων πεζών, κατασκευή παρτεριών και οριοθέτησή τους με προκατασκευασμένο κράσπεδο από σκυρόδεμα, τοποθέτηση καθιστικών, πέργολας, νέων ιστών φωτισμού και πολλών ακόμα λεπτομερειών δημοτικού εξοπλισμού, που υπηρετούν τη λειτουργικότητα, αλλά και την αισθητική του έργου.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι υπερήφανος γιατί ξεκινάμε ένα ακόμα σημαντικό έργο με αξία πολλαπλάσια του προϋπολογισμού του. Κι αυτό διότι η Ουρανούπολη αποτελεί την πύλη προς την Αθωνική Πολιτεία για χιλιάδες επισκέπτες, έχοντας ως εκ τούτου έναν ρόλο σημαντικό για τον Δήμο μας ως τουριστικός προορισμός.  Η νέα εικόνα που θα χαίρονται σύντομα οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες της Ουρανούπολης, είναι ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι από το ψηφιδωτό του νέου Δήμου Αριστοτέλη που οικοδομούμε. Κάθε μέρα κι ένα βήμα!»

Δείτε εδώ φωτορεαλιστικές απεικονίσεις με την Ουρανούπολη του μέλλοντος:

[ΠΗΓΗ: https://www.grtimes.gr/, 20/4/2023]