ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ένα σημαντικό έργο για τη στήριξη της Τρίτης Ηλικίας στον Δήμο  Αριστοτέλη μέσα από το κοινωνικό έργο της Ιερός Μητρόπολης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για το νέο Γηροκομείο του Ιδρύματος Αγάπης «Παναγία του Ακάθιστου» στην Αρναία. για το οποίο, μετά από παρέμβαση του Δήμου Αριστοτέλη εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών, από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» με το ποσό των 44.000 ευρώ.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες προς τη διοίκηση της μεταλλευτικής εταιρείας για την αποδοχή του αιτήματος υποστήριξης ενός έργου που δεν υπάγεται στο στενό πυρήνα των δημοτικών αρμοδιοτήτων, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος εξήρε τη μακροχρόνια κοινωνική προσφορά της Ι. Μητρόπολης Ιερισσού. Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, μέσα από το Ίδρυμα Αγάπης, και τόνισε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα προσφέρει 50 κλίνες για τη φροντίδα ανήμπορων ηλικιωμένων συμπολιτών μας, συμπληρώνοντας το έργο που εδώ και δεκαετίες προσφέρει η Ιερά Μητρόπολη. μέσα από το Ίδρυμα “Παναγία του Ακάθιστου”. Η συγκυρία είναι ιδανική, για να προχωρήσει το εγχείρημα, καθώς έχει ολοκληρωθεί και το κομμάτι της του τοπικού ρυμοτομικού, που δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχή. Ως Δήμος, είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο, το συντομότερο δυνατόν.»

 

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, 7/3/2023]